A-Spelers in je team voor maximale bedrijfsgroei

A-spelers zijn de mensen die je wilt hebben in je organisatie. Dit zijn de mensen die ervoor zorgen dat je hard kunt groeien met jouw bedrijf. Het beheren van personeel heeft grote uitdagingen en kan soms als lastig worden ervaren. Niet voor niets is er een oud Joodse uitspraak die als het ware betekent dat je iemand ellende toewenst. De uitspraak luidt: “ik wens je veel personeel toe”. In dit blog leggen we uit wat waar de term A-speler vandaan komt, welke soorten medewerkers je hebt (a,b,c,d spelers), hoe je ze kunt coachen en nog meer praktische tips. Alles om met het de juiste medewerkers hard te kunnen groeien.

Inhoud

  1. Topgrading en A-spelers
  2. Definitie van a,b,c,d spelers
  3. Tips en inzichten
  4. Steve Jobs over A-spelers

Luister ook de podcast voor meer informatie over A-spelers.

1. Topgrading en A-spelers

De term A-speler komt uit de Topgrading methode van Brad Smart. Het is een methode die bedrijven helpt bij het bouwen van sterke teams. In een wereld waar het vinden van de juiste mensen een uitdaging is, biedt Topgrading een gestructureerde aanpak om A-spelers aan te trekken en te behouden. De methode richt zich op het vinden, aannemen en behouden van medewerkers die niet alleen de juiste competenties bezitten, maar ook gedreven zijn, passen in de bedrijfscultuur en resultaten leveren. People is een van de vier pijlers in de Scaling Up methode. Wil je gezond groeien, dan is het van belang dat je dat met de juiste mensen doet. Wil je meer weten over de methode Topgrading en hoe je A-spelers kunt aannemen? Lees dan hier meer>>>

2. Definitie van a,b,c,d spelers

Vanuit de methode zijn er twee assen gedefinieerd. De eerste as is cultuur/kernwaarden en de tweede as is prestatie. Op deze assen kun je alle spelers plaatsen. Het geeft inzicht in de type spelers, maar je zou ook de oefening alvast kunnen doen om te kijken waar welke medewerker nu zit. Het is een mooie oefening om met je MT alvast mee aan de slag te gaan.

Bekijk hieronder de verschillende assen en de invulling van de a,b,c,d spelers:

A-spelers

In het kort de definities van de verschillende type spelers:

A-spelers

Dit zijn medewerkers die in de cultuur passen en productief zijn. Productief zijn betekent dat zij hun KPI’s behalen en bijdragen aan de lange termijn doelstellingen. Lange termijn doelstellingen aan de hand van de BHAG die je op het OPSP kunt vinden.

B-spelers

Dit zijn medewerkers die wel in de cultuur passen maar nog niet productief genoeg zijn. B-spelers coach je om zich te ontwikkelen tot A-spelers.

C-spelers

Dit zijn medewerkers die niet in de cultuur passen maar wel productief zijn. Dit noemen ze ook wel de terroristen. Moeilijk maar wel productief. Je kunt ze slechts beperkt coachen. Als dat niet lukt dan kan je beter afscheid van ze nemen.

 D-spelers

Dit zijn de medewerkers die niet in de cultuur passen en niet productief zijn. Je kunt wel raden wat je met deze mensen het beste kunt doen. Afscheid nemen en zo snel mogelijk.

Het is belangrijk om te benadrukken dat mensen kunnen groeien en veranderen; iemand die momenteel als een C-speler wordt beschouwd, kan met de juiste ondersteuning en ontwikkelingskansen uitgroeien tot een B- of zelfs een A-speler.

3. Tips en inzichten

3.1 Mensen op de juiste plek

In het bedrijfsleven is het kennen en plaatsen van je werknemers cruciaal. Je hebt mensen die uitblinken in hun huidige functie – dit zijn de A-spelers. Maar interessant genoeg, als je deze A-spelers een andere rol geeft, kunnen ze ineens veranderen in B-spelers. Het gaat erom de juiste persoon op de juiste plek te zetten. Wat we vaak zien is dat een A-speler promotie krijgt naar een managementfunctie. Echter is dat niet voor iedereen weggelegd. Geef in ieder geval de juiste ondersteuning, zodat je diegene kunt helpen. Werkt het niet, wees daar dan ook eerlijk over en zorg dat diegene weer in een rol komt te werken waar hij of zij een A-speler is.

3.2 Van D- naar A-speler bij een andere organisatie

Soms heb je werknemers die het niet productief zijn en niet bij de cultuur passen, de D-spelers. Maar dat betekent niet dat ze nergens goed in zijn of bij een andere cultuur niet passen. Als je ze in een andere rol zet, bij een ander bedrijf, kunnen het wel eens A-spelers blijken te zijn.

3.3 Hoeveel A-spelers in je organisatie?

Een vraag die we veel krijgen is hoeveel A-spelers je in je organisatie moet hebben. Streef altijd naar zoveel mogelijk, maar in een snelgroeiend bedrijf wil je minimaal 80% A-spelers hebben. De andere 20% zijn B-spelers. Probeer dus C -en D spelers te vermijden. Want de snelste manier om je beste mensen te verliezen, is door ze samen te laten werken met C- en D spelers.

4. Steve Jobs over A-spelers

Het is een genot om met A-spelers te werken. Het is een verschil van dag of nacht. Van excellentie of middelmatigheid. Van winst of verlies.  Steve Jobs legt In deze inspirerende video uit wat het belang is van de juiste mensen die werken in jouw organisatie.

ScaleUp Company