Nieuwe medewerkers inwerken

Eindelijk! De nieuwe medewerker begint bij je bedrijf. Een topper die je team versterkt. Maar hoe werk je die goed in?

“Hier staat je computer”, vertelt de leidinggevende. Ze lopen er snel langs. De nieuwe medewerker kan niet eens zien welk merk het is. De volgende plek is de kantine. “Gezonde keuzes hier”. De leidinggevende vervolgt: “Betalen doe je met je PIN. Neem vooral de ceasarsalade, erg lekker!”. En ze maken weer snelheid naar de volgende plek of persoon.

Bij snelgroeiende bedrijven is het inwerken vaak slecht geregeld. Om twee redenen. Ten eerste ontbreekt de tijd. Naast een enorme berg werk en vele brandjes ook nog iemand inwerken? Dat maakt het inwerken al snel een sluitpost. Maar er is nog een tweede reden. Je mag toch verwachten dat een A-speler zelf zaken uitvindt? Of zelf oppakt?

Fout! Fout! Fout!

De eerste 100 dagen zijn cruciaal voor een nieuwe medewerker. Goed inwerken en een goede begeleiding maken de kans op succes veel groter. Goed inwerken doe je met een gestructureerd inwerkproces en veel aandacht. Iedere nieuwe medewerker een timemanagementcursus bijvoorbeeld. Direct bij aanname. De medewerker weet dat de lat hier hoog ligt. En de medewerker gebruikt dezelfde taal als iedereen. Inwerken is een proces met iemand die tijd vrijmaakt om dat proces te begeleiden. Zodat de nieuwe medewerker zich thuis voelt. En weet hoe het hier werkt. Het inwerkproces maakt indruk of verschil. Of niet natuurlijk.

Nieuwe medewerkers inwerken is een cruciale stap in het wervingsproces. Hoe werk jij nieuwe medewerkers goed in?

Bewaren

ScaleUp Company