Drie ingrediënten voor doorgroeien

Doorgroeien. Je bedrijf loopt. Maar er is méér uit halen. Dat voel je aan alle kanten en de signalen staan allemaal op groen. Maar wat zijn de drie ingrediënten om door te groeien?

Doorgroeien

Doorgroeien is je bedrijf van € 1 miljoen naar € 20 miljoen brengen. De fase tot € 1 miljoen is spannend en hangt vooral van jou af. Dan breekt er een fase aan die je bedrijf een forse stap verder brengt. En je groeit mee (of je wilt of niet). Doorgroeien. Maar hoe doe je dat?

Drie ingrediënten voor doorgroeien

Om succes door te groeien heb je drie ingrediënten nodig:

  • overdraagbaar. Kun je anderen onderwijzen in wat je bedrijf doet? Zo niet, dan hangt het nog teveel aan jezelf. En beperk je de groei.
  • waardevol. Is het waardevol voor klanten? Klinkt logisch toch? Maar groeien gebeurt alleen als klanten waardevol vinden wat je doet.
  • herhaalbaar. Kun je het herhalen? Heb je er een programma of product van gemaakt? Alleen dan kun je het eenvoudig herhalen en dat is nodig voor groei.

Deze drie ingrediënten voor doorgroeien gelden voor alle processen, maar vooral voor het leverproces. Want anders ben je de bottleneck van de groei van je eigen bedrijf. En dat is het laatste dat je wilt als je wilt doorgroeien.

ScaleUp Company