Kim Pellikaan

Kim, hoe zou je jezelf omschrijven als ondernemer?

In de afgelopen 15 jaar heb ik mijn business meermaals laten pivotten, verkocht en opnieuw gekocht altijd met het doel om plezier en groei te realiseren. Daarmee zou ik mezelf omschrijven als iemand die niet bang is ongebaande paden te bewandelen, kritisch en daadkrachtig is.

Kim Pellikaan

Kim Pellikaan

ScaleUp Pro

De afgelopen 12 jaar ben ik als ondernemer betrokken geweest bij verschillende digitale product- en dienstenbedrijven. Mijn passie is het bouwen van teams en bedrijven. Het begon allemaal met kostenefficiënte outsourcing, wat zich vertaalde in hoogwaardige, bedrijfs gestuurde productontwikkeling. Door de jaren heen heb ik veel bedrijven op strategisch niveau geadviseerd. Ik was voornamelijk betrokken bij het transformeren van de bedrijfsstrategie naar een bruikbare digitale strategie. 

Mijn ambitie voor 2022 is om op eigen risico een bedrijf over te nemen om een ​​digitale transformatie door te voeren en het bedrijf te verbeteren. Ondertussen investeer ik in ambitieuze start-ups & scale-ups en help ik bedrijven bij het creëren van hun digitale strategie.

Op mijn 20ste ben ik begonnen met het bouwen van een digitaal product, inroosteren van Horeca personeel. Er was weinig geld dus het product werd gebouwd in India. Natuurlijk ging dit helemaal fout, 2x over budget, 50% originele functies & 2x zo lang over gedaan. Dit bedrijf is een jaar later tegen kostprijs verkocht en is het fundament geweest voor het volgende bedrijf. Met WebFlight bouwden wij maatwerkapplicaties voor klanten. Hier ben ik voor het eerst in contact gekomen met scaling up door het accelerator programma. In 2016 is de minderheid verkocht aan Makerstreet waar ik uiteindelijk equity partner in de groep ben geworden. Daar was ik verantwoordelijk voor de technische strategie van de projecten en bedrijfsstrategie van alle design & development labels (110+ FTE). Ook binnen Makerstreet maakten wij gebruik van de scaling up methode. Het mooiste resultaat voor mij is dat we een great place to work zijn geworden met een van de labels. Hier is scaling up de basis voor geweest. In 2021 heb ik mijn aandelen verkocht om andere dromen na te streven.

> Digitale transformaties ofwel het snel doorgronden van processen/ organisaties en deze doorvertalen naar een uitvoerbare digitale strategie. > Bouwen van B2B service bedrijven met autonome teams die focus hebben op de klanten. > Coachen van leiderschap teams in scalingup en digitale strategie.

Continue nieuwe uitdagingen aan gaan om een impactvoller leven te leiden.

Programmeren en bedrijven digitaliseren, Motiveren en inspireren, Organiseren en structureren, Herkennen van talent en de juiste mensen op de juiste plaats brengen, Analytisch en oplossingsgericht, Gedreven en energiek.

Ambitieus, resultaat- en doelgericht > Ondernemend, prioriteren en acteren > Commerciële attitude, energiek en productief > Mensgericht, enthousiast, en optimistisch > Strategisch en analytisch: goed weten wat er waarom moet gebeuren, van daaruit koers zetten, implementeren en daar effectief meer van maken > Steeds op zoek naar hoe het beter kan, de meest optimale configuratie in complexe omgevingen.

De stip aan de horizon waar een organisatie gezamenlijk naartoe aan het werken is.

OPPP in combinatie met OPSP

ScaleUp Company