Stop met een betere wereld

Voor een betere wereld. Dat hoor ik vaak de laatste tijd. We doen het voor een betere wereld. Wat een onzin… snel mee stoppen! Waarom? Iets doen voor een betere wereld verkoopt. De intentie voor een betere wereld lees je en hoor je overal. Een betere wereld… Ik proef en vraag me af welke wereld ze dan bedoelen. Een wereld die ik misschien ook ken? Of de wereld waarop wij leven? Misschien is de intentie wel zo groots dat ze een andere wereld bedoelen.

Waarom praat iedereen over ‘een betere wereld’? Is het misschien logisch om over ‘onze” betere wereld te praten? De wereld waarop wij leven. Onze wereld. En dat een stukje beter.

Een stukje beter?

Klinkt ook raar. Beter? Is de huidige wereld dan niet goed? Ik denk zelf dat de huidige wereld goed is. Prima zelfs. Heel anders dan vroeger. We hebben enorme vooruitgang geboekt op bijvoorbeeld technologie, hygiëne en globalisering. Ik vind dat we in een prachtige tijd leven op een prachtige wereld.

Hoezo prachtig?

Denk aan de MH17 ramp, de banken die nog steeds de boel belazeren, de Gaza-strook… En nog veel meer onrecht. Dat is toch niet prachtig? Dat moet juist beter!

Of…?

Ik denk dat het goed is waar we nu staan en een collectieve ambitie hebben om onze wereld te ontwikkelen. Ontwikkelen naar een nieuw niveau. Een volgend niveau. Ook weer goed, ook weer mooi en prachtig.

Stop met een betere wereld. Laten we niet meer praten over “voor een betere wereld”. Laten we werken aan “onze mooie wereld”.

ScaleUp Company