Scaling Up Heartbeat

Voor leiderschapsteams die incompany aan de slag willen met een ScaleUp expert.

300 + Tevreden scale-ups

60 + Lopende trajecten

10 + Jaar Ervaring als groeipartner

Samenvatting Scaling Up Heartbeat

Het programma is bedoeld voor het leiderschapsteam van een snelgroeiende organisatie. Het programma is samengesteld door groei-experts die meer dan 2500 scale-ups hebben geholpen met groeien.

Voordat we beginnen maken we eerst een groeiplan voor jouw organisatie op basis van een assessment.Daarna gaan we aan de slag met de fundering van de organisatie. Na enkele sessies hebben we samen met jullie een ijzersterke groeistrategie op papier gezet.

De volgende stap is de uitvoering. Hoe werk je dagelijks met hele hele team aan de strategie? We werken aan glasheldere prioriteiten en doelstellingen. Daarnaast helpen we mee om een meeting ritme te implementeren, zodat je altijd een goede afstemming hebt met elkaar en tijdig kunt bijsturen waar nodig.

De derde pijler is mensen. Wat is de cultuur en wat zijn de kernwaarden van het bedrijf? Wie is waar voor verantwoordelijk? Met de beste mensen ga je de juiste dingen doen.

Jullie team zal worden begeleid door een scale up coach. Tevens krijg je toegang tot ons netwerk, waarin we het hele jaar door inspirerende events organiseren.

Heldere strategie, strakke uitvoering met de juiste mensen

Image

Implementatie Scaling up

De methodiek wordt ook wel de groeiformule genoemd voor scale-ups. Wereldwijd maken bedrijven gebruik van Scaling up.
Image

Creëren overlegritme

Start met succesvol communiceren. Er wordt een ritme in de organisatie gebracht om meer te realiseren.
Image

Begeleiding van een coach

Een ondernemer die zelf een bedrijf sterk heeft geschaald met de Scaling Up methodiek begeleidt jouw team.
Image

Aangesloten Netwerk

Events met relevante groeithema's, een online community vol tooling en gelijkgestemden om mee te sparren.

Hoe ziet het programma eruit?

Image

1. Inzicht in groeikansen

Waar ligt de kern van de schaalbaarheid? In welke scale-up fase zit jouw bedrijf op dit moment? Hoe verhoudt jouw bedrijf zich tot vergelijkbare ondernemingen in jouw branche? Haal direct veel inzichten uit de eerste nulmeting. Op basis van die analyse
weet je waar je staat met de organisatie en weet je wat de groei-uitdagingen zijn.

 
Image

2. Scaling Up implementeren

De methodiek Scaling Up is ingedeeld in drie hoofdonderwerpen: Strategie, Uitvoering en Mensen. Tijdens de sessies zullen we door middel van sprints door deze onderwerpen heen gaan. De Scaling Up expert vertelt de theorie aan de hand van praktijkvoorbeelden en je gaat direct aan de slag om dit te implementeren in jullie organisatie.

Image

3. Overlegritme voor structuur

Bedrijven die gezond en snel groeien hebben met elkaar gemeen dat ze een goede overlegstructuur hebben. De communicatie zal daardoor verbeteren en dat zorgt voor minder gedoe. Je leert het belang van een goede structuur. Van daily huddles tot aan annual meetings worden besproken. Je gaat dit meteen in de praktijk toepassen.

Image

4. Begeleiding Scale-up expert

Buiten de 9 fysieke praktijkdagen heb jij de mogelijkheid om jouw ScaleUp expert op allerlei momenten aan te haken.  Deze extra begeleidingsuren kun je naar eigen wens indelen. Nog een keer sparren over jouw BHAG? Die laatste check op de rocks voor komend kwartaal? Je maakt zelf de keuze op welk vlak je jouw ScaleUp expert extra wilt aanhaken.

Leer alles over Scaling Up van echte experts!

Een ScaleUp expert is een zeer ervaren ondernemer die zelf een bedrijf groot heeft gemaakt aan de hand van de Scaling Up methodiek. Hij/zij zorgt voor de begeleiding tijdens jouw Heartbeat. Aangevuld met voorbeelden en oefeningen krijg jij direct handvatten aangereikt om verder te groeien. Een team van 50 ScaleUp Experts staat in de startblokken om samen met jouw team te bouwen aan je meest uitdagende ondernemersdroom. Hieronder vind je een greep uit onze ScaleUp experts!

Debra Aurich
Debra Aurich
2leap thenextlab Iso2Handle
Matthijs Wink
Matthijs Wink
Buro Wink de Buurtboer Projectleider Lean (black belt)
Merijn de Jager
Merijn de Jager
SRC System Integrators BV Business Change Consultant
Martijn Hendrikx
Martijn Hendrikx
UpForward Marketing aNewSpring HalloStroom
Tjeerd Bartels
Tjeerd Bartels
Takeaway.com Action IBM
Victor van Veelen
Victor van Veelen
Friethoes Buro Fiks Pepperminds

"No excuses, echt tijd maken om áán je bedrijf te werken"

Wat zeggen klanten over een groeipartnerschap met ScaleUp Company?

We zijn nu FD Gazelle! "De Scaling Up methodiek is de ideale manier om de volgende stap te zetten met de organisatie en dat is fantastisch gelukt. We hebben er veel energie van gekregen met het team. We zijn nu zelfs FD Gazelle!"
Roel Wolbrink

Roel Wolbrink

Co-Founder New Tailor
Cultuur is versterkt "Scaling Up heeft de cultuur van ons bedrijf versterkt. De betrokkenheid van medewerkers is vergroot en zij geven meer energie aan de juiste projecten in de organisatie. Mijn favoriete tool is het OPSP!"
Sjoerd Keer

Sjoerd Keer

Directeur Gio Coffee
Direct meer focus "Na jarenlange groei kwamen we in de fase ‘ hoe verder? ’. Met veel nieuwe gezichten groeide de behoefte aan structuur. Na het starten van het programma merkten we gelijk dat er meer focus was in de organisatie."
Bob van Berkel

Bob van Berkel

CEO Vanberkel Professionals
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Op een gezonde manier groeien met jouw organisatie?

Veelgestelde vragen

Wat is een leiderschapsteam (MT)?

Het deelnemende leiderschapsteam hoeft niet per definitie te bestaan uit officiële  MT / C-level posities. Het komt voor dat deze posities bij deelnemers nog niet zijn ingevuld of dat werknemers nog doorgroeien naar deze posities.

Mijn leiderschapsteam (MT) is nog niet compleet, kan ik wel al meedoen?
Wat is een incompany programma?
Wat zijn de toelatingseisen voor Scaling Up Heartbeat?
Hoe lang duurt het Scaling Up Heartbeat programma?
Wat is het verschil tussen Scaling Up Heartbeat en Scaling Up Heartbeat Plus?
ScaleUp Company