Niets is wat het lijkt. En dus klopt alles.

Veel klanten zijn verward. En dat geldt ook voor aanbieders. Verwarde aanbieders doen meer van hetzelfde van wat ze altijd al hebben gedaan. En missen daarbij een unieke kans om te komen met een geheel nieuwe zienswijze. De kracht van het omgekeerde perspectief.

Het u bekende perspectief
We kijken vanuit één standpunt, ons eigen. Daarmee zijn we vertrouwd en dat heeft ons gebracht tot waar we nu zijn. Kijken vanuit andere perspectieven verrijkt. Dat is wenselijk en mogelijk zelfs essentieel in deze snel veranderende tijd, waarbij klanten sneller veranderen dan uw organisatie. Met drie lenzen opent u een geheel nieuwe wereld, de wereld van de klant.

Het vertrouwde standpunt
Ons huidige perspectief lijkt zo vertrouwd dat het de werkelijkheid lijkt. Maar pas op! We kijken door een lens. En onze lens vervormt de ultieme werkelijkheid naar onze werkelijkheid. Wat wij zien is gekleurd met onze eigen ideeën, ervaringen en gedachten. Daarom is het nu tijd om kijken naar klanten uit te breiden met drie nieuwe lenzen.

Drie nieuwe lenzen
In situaties met individuele klanten of klantgroepen kunt u anders kijken door gebruik van drie nieuwe lenzen:

  • de omgekeerde lens. Met deze lens verplaatst u zich volledig in de klant. U vraagt zich af: “Wat zegt of voelt de klant in dit geval?” en “Hoe heeft hij vanuit zijn standpunt gelijk?”
  • de telelens. Met deze lens kijkt u ver vooruit, zes maanden. Wat u nu doet met deze situatie, welk effect heeft dat op u en uw organisatie over zes maanden? Hoe kijk ik over zes maanden terug op deze situatie?
  • de groothoeklens. Hiermee kijkt u breed. U beschouwt niet alleen de situatie, maar ook wat u ervan kunt leren en hoe u er door kunt groeien.

Eigen lens niet weggooien!
Deze drie nieuwe lenzen gebruikt u in aanvulling op uw eigen lens. Uw eigen lens vervormt weliswaar, maar brengt ook ervaring en uw unieke kijk op de zaak. Gebruik van deze vier lenzen levert u een totaal beeld op van wat er nu gebeurt. En geeft u informatie om die beslissingen te nemen die straks het meest effect hebben.

ScaleUp Company