Kikkers kussen is geen strategie

De Rockefeller Habits-kick off met het management team verliep voorspoedig. Veel was al bereikt en besloten. Maar toen liep het team tegen een groot strategisch probleem aan. De CEO kwam met de oplossing.

“Wie zijn onze kernklanten?” was het onderwerp van de oefening. Het team kwam met een lange lijst van mogelijke kernklanten. Een veel te lange lijst. Dit sloeg nergens op. Was de hele wereld kernklant?

De CEO zag en stelde voor. “Stel je voor dat mijn taak is om heel veel kikkers te kussen. Business development heet dat. Als zo’n kikker dan in een prinses verandert, dan draag ik die over aan jullie. Prinsessen zijn de kernklanten waarvoor we werken”.

Het team moest van bevrijding hard lachen. Om het beeld dat ze hun CEO kikkers zagen kussen. Brrrrr. Maar nog meer omdat er op dit moment maar twee prinsessen waren. Twee kernklanten. Dat was duidelijk!

Het stroomde weer en we gingen door naar de merkbeloften. De analogie van kikkers kussen werkte de hele dag door. Maar het was glashelder: kikkers kussen is geen strategie. Het is pas een strategie als een kikker in een prinses verandert.

Bewaren

Bewaren

ScaleUp Company