Het ongewone aanbod

“De laagste prijs”. Of misschien “De beste partner in kwaliteit”. Het regent nietszeggende proposities. Hoe maak jij je aanbod uniek? Of nog veel beter: hoe definieer jij een ongewoon aanbod?

Aanbod vervult kernklant
Het aanbod vult in wat je kernklant nodig heeft. Het definieert ‘wat’ je doet voor ‘wie’. We schreven eerder over de kernklant. Die kernklant heeft behoeftes en wensen te vervullen. En angsten, zorgen en misverstanden over wat de oplossing kan zijn. Dat ga jij doen met je aanbod. Een passend aanbod waar de kernklant geen ‘nee’ tegen kan zeggen. Een uniek aanbod?

Uniek aanbod is onvoldoende
Het unieke aanbod is vandaag de dag onvoldoende. Uniek is wel onderscheidend. Maar niet duurzaam. Unieke aspecten zijn snel gewoon. Kopiëren is eenvoudig. De auto met de meeste PK’s is al snel weer achterhaald. Net zoals de meest zuinige auto. Voordat je het weet is een andere auto weer nét iets zuiniger. Dat geldt voor alle aspecten. En vooral met prijs. “De laagste prijs” is een strategie die niet duurzaam is. Maar wel inspeelt op de behoefte van de klant. Dat dan weer wel. Maar is er dan niet een meer duurzame variant van je aanbod?

Ongewoon aanbod
Het ongewone aanbod is diep veranderd in de kernideologie. In de ‘why’ van de organisatie en in de kerncompetenties. Daardoor is het ongewone aanbod duurzaam. Niet de aanbieding van de maand, maar consistent aantrekkelijk. Aantrekkelijk omdat het tastbare voordelen combineert met emotionele voordelen voor de kernklant. Het ongewone aanbod is er al. Vandaag! Wat te doen staat, is het ontdekken. Hoe?

Ongewone aanbod ontdekken
Het ongewone aanbod ontdekken doe in je 4 stappen:

  1. schrijf in brainstorm mode alle woorden op die je aanbod beschrijven. Wees eerlijk, realistisch, geloofwaardig en betekenisvol.
  2. omcirkel alle woorden die geborgd zijn in de kernideologie
  3. kies van de omcirkelde woorden die woorden die het meest waardevol zijn voor de kernklant
  4. maak van de overgebleven woorden één zin

Voorbeelden
Enkele voorbeelden, één zin en enkele met woorden:

  • ScaleUp Company: a trusting and accountable relationship which helps the core customer on every level – from peer to peer working with the entrepreneur to roll out into the operation
  • Volvo: de woorden zijn in ieder geval ‘veilig’ en ‘degelijk’, alhoewel de Volvo al lang niet meer de veiligste en degelijkste auto is
  • BMW: de woorden zijn ‘sportief’ en ‘rijplezier’
  • een fitnesscenter: constante voortgang op persoonlijk welzijn op verantwoorde en vakkundige basis

Wat is jouw ongewone aanbod?

ScaleUp Company