Goede groeigewoontes met Scaling Up

Veel bedrijven beginnen enthousiast aan Scaling Up. Maar een handvol haalt de eindstreep niet. Ze vervallen in de oude gewoontes van werken ‘in’ het bedrijf. Waarom is Scaling Up in het begin zo moeilijk vol te houden? Lees over goede groeigewoontes.

Scaling Up gaat diep
Scaling Up implementeer je niet zomaar eventjes. Scaling is een besturingssysteem voor groei (lees ook besturingssysteem voor scaling up). Het kost tijd om dit goed in te voeren, om iedereen ermee te laten werken en er de eerste vruchten van te plukken. Daar is een goede reden voor. Scaling Up gaat namelijk niet alleen over kennis en inzicht. Als dat zo was, volstond het om het boek Scaling Up op je nachtkastje te leggen. Kennis en inzicht spelen een rol. Maar Scaling Up gaat vooral over vaardigheden en gedrag. Ander gedrag dat de medewerkers moeten aanleren. Dat kost tijd en energie.


Maar is het de tijd en moeite dubbel en dwars waard. Tenminste… als je zorgt dat je de invoering ook goed af maakt. Hoe weet je nu waar je staat?

Scaling Up moet je leren
Groeien gaat meer over het adopteren van goede gewoonten dan over méér kennis. Die groeigewoonten zijn universeel, ofwel onafhankelijk van de groeifase waarin het bedrijf zich nu bevindt. Nu is het invoeren en laten leven van goede gewoontes lastig. Gewoontes gaan namelijk om vaardigheden en gedrag. Die vereisen aanleg, die vergen oefening en kosten doorzettingsvermogen. Waarom haken bedrijven af, ook als ze overtuigd zijn van de voordelen van Scaling Up? De vier leerfases van Maslow geven daarover uitleg:

  • onbewust onbekwaam. Deze status had je voordat je het goed Scaling Up op je nachtkastje legde. Je wist nog niet waar je aan begon.
  • bewust onbekwaam. Door het lezen van Scaling Up kwam je in deze fase. Je wist wat je moest doen, dat stond mooi in het boek beschreven. Maar hoe dan? Je ging wat googlen en probeerde ad hoc wat dingen uit.
  • bewust bekwaam. Je hebt de training gevolgd en weet nu hoe het moet. Je kent de succesfactoren en de valkuilen. Maar nu moet je het zelf doen. Dat vergt veel denkwerk en oefenwerk. Hoe ging het? Doen we het wel goed?
  • onbewust bekwaam. Je hebt Scaling Up volledig onder de knie. Je werkt met Scaling Up zonder nadenken en zonder noemenswaardige inspanning.

En wat is de lastigste fase? Bewust bekwaam! Daar geven de meeste organisaties en de meeste mensen het op. “Ik doe het niet meer!”, “zie je wel, het werkt toch niet” en “het kost teveel tijd en overhead”. Herkenbaar? Doorzetten in deze fase leidt tot beloning. Scaling Up gaat werkelijk in je bedrijf zitten. Net als tandenpoetsen en fietsen. Maar hoe houd je het nu vol?

Drie succesfactoren om het vol te houden

Hoe zorg je dat je het deze cruciale fase volhoudt? Drie succesfactoren:

  • het zien van het grotere plaatje. Voor ogen houden wat groei betekent en waarom we het doen. Realiseren hoe soepel en zonder drama groei ook kan zijn. Dit grotere plaatje is cruciaal, omdat het niet meedoen van de daily huddle vandaag niet direct een negatief effect heeft. Net zoals nu één taartje niet direct leidt tot minder gewichtsafname.
  • aanleren van de goede gewoontes. De hele dag door neem je beslissingen. Veel van die beslissingen zijn slechte beslissingen, omdat je de verkeerde input gebruikt. Je weet wat je moet doen, maar je doet iets anders. De kunst is dat je geen beslissingen meer hoeft te nemen, omdat je je gewoontes hebt aangeleerd. Net zoals tandenpoetsen. Dat doe je ’s ochtends automatisch, daar neem je geen beslissing meer voor. Gebruik die besliskracht voor belangrijkere zaken.
  • successen vieren. Benoem en vier wat goed gaat (in plaats van zien wat er nog moet gebeuren). “Wat een soepele daily huddle was dit vandaag” is al een voorbeeld van vieren. Het geeft energie voor doorzettingsvermogen.

Groeien gaat vooral over doen en leren. Over goede groeigewoontes.

Bewaren

ScaleUp Company