De verkoper die geen deal sloot

Op jacht. Ik wist het zeker. Mijn nieuwe videoblogambities rechtvaardigen een nieuwe camera. Bij Nivo Schweitzer zag ik mijn droom liggen in de etalage. En ik ging een half uurtje later superenthousiast de deur uit zonder camera! Wat gebeurde er?

Camera
Al langere tijd werk ik met een Olympus PEN. De eerste generatie. Prima apparaat. Maar kan alleen maar HD filmen. Voor mijn nieuwe videoblog aspiraties had ik toch minimaal een Full HD nodig. En Olympus had inmiddels twee nieuwe modellen. Als gadgetfreak is één plus één al snel twee dus… op pad naar speciaalzaak Nivo Schweitzer in de Haarlemmerstraat in Amsterdam.

Behoefte
De verkoper nam alle tijd en vroeg goed door op mijn behoefte. Ik wist precies wat ik wilde. En vertelde dat ik enthousiast was over mijn ‘oude’ PEN en dus dat ik een nieuwe PEN wilde. Ik wist al precies wat mijn oplossing was. De verkoper luisterde en concludeerde: “Je hebt een fantastisch apparaat, daar kun je prima mee videobloggen”. Mijn reactie was verbazing. “Huh? Dat meen je niet. Maar…”

Demo
“Wacht, ik zal je wat laten zien”, zei de verkoper. We liepen samen naar een PC met internet. Op Vimeo liet hij drie filmpjes zien. Waanzinnige filmpjes, artistiek maar ook videokwalitatief. Wow. Toen kwam de uitsmijter. “Gemaakt met de oude PEN”. Tsja. Het bewijs was overtuigend. Ik kreeg er energie van, ideeën van en werd op slag weer verliefd op mijn oude vertrouwde Olympus PEN camera. Blij en superenthousiast liep ik de zaak weer uit.

Dank je wel, Abdel! Wat een topverkoper! Wat een topzaak!

Inmiddels heb ik er al twee andere apparaten gekocht. Een Canon Powershot S100 camera om altijd bij me te hebben en een superslanke Olympus videocamera. Nivo Schweitzer heeft een klant voor het leven!

ScaleUp Company