Scaling Up case study: Ben Kerkhof (Vergelijk.nl)

*Dit artikel is ter voorbereiding op de aankomende Scaling Up Masterclass. Zit jouw organisatie in de groeifase en zoekt het structuur op het gebied van mensen, strategie, uitvoering en cash? Meld je dan hier aan voor de Masterclass.

Naam

Ben Kerkhof

Organisatie

Vergelijk.nl

Welke Scaling Up Tool heeft de meeste impact gemaakt

De overlegstructuur en het werken met Rocks, waardoor we altijd aan de juiste dingen werken


De eerste aanraking met Scaling Up

“Dit was in 2010, ik was uitgenodigd om naar Verne Harnish te kijken. Ik vond het fantastisch hoe inspirerend die man sprak, maar ook hoe toepasbaar zijn ideeën waren.

Kort daarna ben ik zelf aan de slag gegaan met de tools uit het boek. Ik dacht bij mezelf, deze tools zijn in principe ‘self explanatory’ en vul ik zo in. Het probleem is dat je die termen zelf invult, je hebt je eigen interpretatie welke niet altijd de juiste is. Niet kort daarna heb ik hulp ingeschakeld van Pieter – hij leerde me om de samenhang van de tools te begrijpen en mij geholpen met de implementatie.”

Eerste implementatie: hoe ging dit?

“We startten direct met het vaste overlegritme van Scaling Up: de daily, de weekly, de quarterly. De daily hadden we heel snel te pakken, dit ritme werkt goed en zorgt voor discipline en verantwoordelijkheid.

De echte kracht zit hem voor mij in de weekly, welk document voor ons het belangrijkste is geworden. Één keer per kwartaal maken we doelstellingen (Rocks), welke we uitspreiden in tussentijdse activiteiten – deze worden verdeeld per week, waarbij iedereen dus wekelijkse prioriteiten heeft. Op deze manier is iedereen accountable naar elkaar en naar de organisatie. Dit werkt heel krachtig.” ”

Kies nooit meer dan 3 Rocks

“We kiezen nooit meer dan 3 Rocks per kwartaal.  We kiezen altijd Rocks waarvan we weten: als we deze oplossen, dan vliegt het bedrijf de lucht in. Ik zie KPI’s en Rocks als Yin en Yang; KPI’s zijn de doorlopende cijfers, het is de hartslag van je bedrijf. Rocks zijn de extra activiteiten waarbij je aan je bedrijf werkt.”

Laat mensen zelf de KPI’s bepalen

“Laat je mensen zelf de KPI’s bepalen, dan krijg je buy-in. Wanneer het vanuit het management geroepen is, dan heb je geen draagvlak. Vervolgens houd je elkaar scherp: kan het hoger, beter, sneller? Ga je iets uitvoeren waardoor de KPI hoger kan zijn? (bijvoorbeeld omdat je een Rock hebt die het ondersteund)

“Sowieso ben ik een groot voorstander van minder vertellen, meer vragen. Ondernemers vergeten weleens dat hun mensen beter weten wat hun persoonlijke rol vraagt; zij weten beter wat er nodig is om deze rol beter uit te voeren. Geef hem of haar dan ook die stem en verantwoordelijkheid. Overigens ga ik er dan van uit dat het een A-speler is natuurlijk – dit zijn mensen die de competentie en de wil hebben om hun rol naar een hoger niveau te brengen.”

Grootste roadblock

“De grootste uitdaging ligt erin als je informatie hebt die nog niet gemeten kan worden, dit zie je vaak met sales en marketing. Bijvoorbeeld: hoe meet je de effectiviteit van een salesfunnel, per salesfase? Hier heb je een krachtige tool voor nodig als Salesforce. Heb je die niet, dan raad ik je aan om hier zo snel mogelijk mee aan de slag te gaan.”

“Een andere uitdaging is de ondernemer zelf. Ik ben niet anders dan andere ondernemers, we zijn ras opportunisten, zien overal kansen en komen steeds met nieuwe ideeën. Structuur is heel goed voor ons. Scaling Up is de enige vaste structuur: ik kan voor de rest los zijn, maar op maandag heb ik de weekly waar ik strak aan mee doe. De rest van de week kan ik vrij zijn als ondernemer, maar de structuur van Rocks en KPI’s werkt perfect.”

“Je moet het wel willen: maar structuur maakt je vrij. Het voelt in het begin wat bekneld, maar uiteindelijk geeft het enorme rust. Omdat je weet dat je altijd aan de juiste dingen werkt.”

Doe het nooit alleen

“Ik raad ondernemers aan om nieuwe systemen pas te implementeren als het hele MT ook hands-on meedoet. Het moet vanuit de top gedragen worden, maar ook worden uitgevoerd. Pas dan krijg je alle medewerkers mee. Als jouw medewerkers zien dat het MT meters maakt met een nieuw systeem, waarbij beloofde zaken daadwerkelijk uitgevoerd worden en resultaat opleveren – dan hebben ze geen keuze dan erin te geloven.”


Hoe gestructureerd pakt JOUW organisatie op dit moment de KPI’s en de uitvoering aan? Gebeurt dit al op een voorspelbare en schaalbare manier? En wat levert het je op als je die slag maakt?

Lees hier meer over onze masterclass.

Bewaren

Bewaren

ScaleUp Company