3,5 tool om nu door te groeien

Dóórgroeien met het bedrijf in 2016. Wie wil dat niet? Maar met welke tools kun je soepel doorgroeien? State-of-the-art en toch beproefd? Met deze drieënhalve tools.

Tools zijn een cruciaal ingrediënt om door te groeien. Tools geven duidelijkheid, houvast en structuur. Het probleem is dat er veel tools zijn. Heel veel. Oude en nieuwe tools. Defacto standaarden en hypes. Welke tools pas je in 2016 toe als je wilt doorgroeien naar de volgende fase?

Deze 3,5 tool laten je bedrijf gegarandeerd nu groeien:

  • Rockefeller Habits 2.0. Een methodiek om de organisatie te richten, mensen aan laten haken en voortgang transparant te maken. Het mooiste van Rockefeller Habits is het hele bedrijfsplan op één pagina. Dat geeft duidelijkheid voor iedereen en maakt de organisatie transparant!
  • Agile. Agile business. Slagvaardig ondernemen. Met scrum. Van oorsprong een tool voor software-bedrijven. Maar uitermate goed bruikbaar voor iedereen in elk bedrijf. Met scrum kom je op een flexibele wijze van kwartaaldoelen naar prioriteiten vandaag. En speel je snel in op onverwachte externe en interne ontwikkelingen. Dat maakt je bedrijf slagvaardig!
  • Lean Start Up. Beetje vreemde naam. Alsof het alleen voor start-ups is. Lean Start Up is inderdaad oorspronkelijk bedoeld voor start-ups. Maar ook een prima tool voor business development binnen bestaande bedrijven. Zoals het snel ontdekken van nieuwe product/marktcombinaties met daarbij een goed businessmodel. Of om nieuwe vestigingen te openen in nieuwe landen. Business development gaat sneller en beter met de Lean Start Up-methodiek. Dat vernieuwt je bedrijf!

En die halve tool? Die gaat over betekenisvol ondernemen. Commercieel Idealisme. Betekeniskracht. Niet vanuit verlangen ondernemen naar méér, méér, méér. Maar vanuit behoefte om echte problemen op te lossen. Betekenisondernemen gaat over zinvolle problemen oplossen en daarmee vervolgens zakelijk succesvol zijn. Dat klinkt als een prachtige tool! Waarom is dit dan een halve tool? Omdat er voor betekenisondernemen nog geen methodiek is, geen stappenplan en geen proces. Misschien wordt het tijd om daar eens aan te werken. Zodat 2016 betekenisvol én succesvol wordt.

Bewaren

ScaleUp Company