27.500 banen creëren

De grote ondernemersdroom. De heldere stip aan de horizon. De kracht van de BHAG is ongelofelijk. Maar wat is de BHAG van Spark Leadership eigenlijk?

 

BHAG

De BHAG is het grote gedurfde dappere doel. Een inspirerend en concreet doel. Volgens het hedgehog model van Jim Collins valt de BHAG samen met:

  • de core purpose, de ‘why’. Waarom doet de organisatie de dingen die ze doet?
  • de core competences, waarin is de organisatie supersterk?
  • de profit per X, waar verdient de organisatie haar geld mee?

We schreven al eerder over de BHAG. Maar wat is eigenlijk de BHAG van Spark?


Wij houden van ondernemers

Ondernemers veranderen de wereld. En er is verandering nodig. We kunnen kijken naar de politiek, we kunnen kijken naar de overheid. Die helpen niet. En grote multinationals dan? Wij denken dat die ook niet helpen. De echte verandering verwachten wij van ondernemers. Ondernemers die inspirerende ideeën combineren met briljante business modellen. Die een deuk in het universum schoppen, zoals Steve Jobs zei. Dat is de reden van bestaan van Spark. Wij helpen ondernemers hun ondernemersdroom te realiseren, zodat de wereld een beetje beter wordt.


€ 1 miljard BNP helpen bijdragen

De BHAG van Spark is dat we dit decennium meehelpen € 1 miljard bij te dragen aan het BNP van Nederland. Dus uiterlijk 31 december 2019 hebben wij ondernemers geholpen om € 1 miljard te creëren. Stel je voor. Als een opdrachtgever nu een omzet heeft van € 3 miljoen en we lopen vier jaar mee en zijn omzet groeit tot € 15 miljoen, dan helpen wij met € 12 miljoen waardecreatie. Dat is waar we voor gaan. Dat is de bijdrage waar ondernemend Nederland op kan rekenen.


27.500 banen helpen creëren

Met een BHAG van € 1 miljard helpen we 27.500 banen realiseren. Dat is een andere formulering van onze bijdrage aan het BNP. Want misschien is € 1 miljard wel te abstract voor mensen. We kregen er vaak vragen over. Nu leggen we onze BHAG uit door te vertellen dat we helpen 27.500 banen te creëren. Het is hetzelfde. Veel werk om te doen. Een zinvolle bijdrage om van te genieten. Nog zes jaar en 10 maanden… Snel weer aan de slag!

 

ScaleUp Company