Philip Spaas

Philip, hoe zou je jezelf omschrijven als ScaleUp Pro?

Als ScaleUp Pro bij ScaleUp Company krijg ik veel energie van het begeleiden van management teams. Het is leuk en waardevol om ondernemers en MT’s te helpen om op te schalen: en zó herkenbaar dat ik zelf elke fase in mijn vezels voel.

Philip Spaas

ScaleUp Pro

Philip Spaas (50) is na een jaar Handelswetenschappen studeren in Antwerpen overgestapt naar Bedrijfskunde in Groningen in 1989. Philip werkte steeds op het snijvlak van marketing, media en data: hij is gestart vanuit AIESEC bij een Consultancy in München met BBC Televisie formats in de voormalige Sovjet staten. Tijdens een reis van 14 maanden door geheel Latijns Amerika heeft hij de Spaanse en Portugese taal gestudeerd.

Mijn (Nederlandse) vrouw Sharon heb ik ontmoet in de Pantanal. Na drie jaar buitenland in 1998 terug in Amsterdam: commercieel verantwoordelijk bij full service online agency. Na drie jaar voor KPN naar Berlijn om Planet Internet te lanceren in Duitsland. In 2004 gestart bij joint venture tussen ilse Media en Gouden Gids: middels een Buy Out doorgestart als ondernemer naar een boutique online marketing agency: Oogst. In twaalf jaar uitgebouwd naar 75 FTE, oa aan de hand van Scaling Up. Met een geweldig team werkten we voor de mooiste klanten. In 2017 verkocht aan het Amerikaanse Merkle (onderdeel van Dentsu). Scaling Up en SUC gebruikt voor integratie Nederlandse Merkle organisatie. In 2019 waren alle doelstellingen behaald en trots afscheid gevierd van het hele team en iedereen die had bijgedragen aan deze prachtige journey. Na een sabatical met mooie reizen in Europa en Azie ook aandacht voor mijn gezin en mijn ‘inner journey’ om terug- en vooruit te kijken. Ik ben actief lid en bestuurslid van Entrepreneurs Organisation, een organisatie voor en door ondernemers met als doel ondernemers te inspireren en maximaal in hun kracht te zetten. In Nederland doen we dat met 230 ondernemers en wereldwijd met meer dan 11.000 ondernemers. Bij EO’s Accelerator programma coach ik de afgelopen drie jaar steeds zes ondernemers naar een omzet van 1 mil binnen 3 jaar. Tot slot help ik als investeerder bedrijven met kapitaal en een stukje ondernemerservaring en coach ik enkele ondernemers met hun persoonlijke ontwikkeling.

Ik krijg energie van het helpen van mensen en organisaties naar hun volle potentieel. Ik spar graag met ondernemers en deel daarbij mijn eigen ontwikkeling als mens en ondernemer. Het op de juiste manier verbinden van ieders talenten op de competenties en rollen is een ideaal fundament om samen een succesvolle strategie uit te voeren.

Luisteren, Verbinden, Relativeren, Out of the Box denken, motiveren.

Strategie, Leadership, Online Marketing, Talent Management, Facilitator, Bouwer, Verbinder. Internationale orientatie: taalvaardig in: NL, ENG, DE, FR, ES, PRT.

Functional Account Chart (FAC) en Personal Account Chart (PAC): geeft in MT’s zoveel clarity over persoonlijke en procesverantwoordelijkheden dat er ruimte en rust ontstaat.

Doorzetten, creativiteit, verbinden.

Het in lijn met mijn eigen drijfveren en talenten met het helpen van anderen zich te ontwikkelen: dat is geen werk maar pure passie.

ScaleUp Company