Merijn de Jager

Merijn, hoe zou je jezelf omschrijven als ScaleUp Pro?

Ik help jou en je bedrijf bij de uitvoering van de (gekozen) strategie. Daarin staan voor mij persoonlijk drie zaken centraal:

* Focus: duidelijke keuzes maken, niet te veel ineens willen oppakken en zaken echt afronden

* Flow: actie!, beweging creëren en met veel positieve energie zorgen dat dingen soepel lopen

* Fun: samen lol hebben in ons werk en leven!

Mijn kracht zit in het observeren, snel inzicht krijgen in de situatie, confronteren en samen de weg voorwaarts weer pakken. Ik combineer de ScaleUp methodiek met kennis van NLP & verandertechnieken en mijn ervaring als bedrijfskundige, ondernemer, consultant en leidinggevende. Mijn missie is: Getting Strategy Done. 

Merijn de Jager

ScaleUp Pro

Merijn (44) is gestart als ondernemer in 2001 met een onderneming actief in webdesign en webshops. Na de crash van dit bedrijf ( in de .com-bubble) en omdat hij zich breder wilde ontwikkelen in finance en organisatieverandering, is hij gaan werken bij KPMG Consulting. Daar heeft hij 13 jaar gewerkt en een stevige basis gelegd voor de rol van leidinggevende, mede-eigenaar en commercieel directeur van een IT bedrijf. Dat bedrijf draaide voor zijn komst slecht en heeft hij in de afgelopen jaren omgedraaid in een goedlopende club die groeit en waar de bedrijfscultuur flink is verandert naar klantgericht. Momenteel richt hij zich als Pro en Bedrijfscoach op groei van mensen en daarmee bedrijven.

Ik ben gestart als ondernemer in 2001 met een onderneming actief in webdesign en webshops. Na de crash van dit bedrijf ( in de .com-bubble) en omdat ik mij breder wilde ontwikkelen in finance en organisatieverandering ben ik gaan werken bij KPMG Consulting. Daar heb ik 13 jaar gewerkt en een stevige basis gelegd voor de rol van leidinggevende, mede-eigenaar en commercieel directeur van een IT bedrijf. Dat bedrijf draaide voor mijn komst slecht en heb ik in de afgelopen jaren omgedraaid in goedlopende club die groeit en waar de bedrijfscultuur flink is verandert naar klantgericht. Momenteel richt ik mij als Pro en Bedrijfscoach op groei van mensen en daarmee bedrijven. 

Ik draag er aan bij dat mensen en organisaties weer groeien en dat is de reden dat ik dit werk met veel plezier en enthousiasme doe.

Ik wil graag vooruit en ben dus heel resultaatgericht. Daarbij Creëer ik zekerheid (voor het team) door te organiseren, structureren en zaken echt af te maken. Ook zorg ik voor actie en tempo en maak duidelijke afspraken. Ik kan goed verbinden, zoek de afstemming, deel en communiceer daarbij spontaan en heel open. Ik neem zo nu en dan afstand, evalueer en vraag me de relevantie van wat we doen af. Daardoor blijf je lekker on track met je doelstellingen en dat werkt uitstekend. Voorwaarden waarin ik goed gedij zijn een helder speelveld, duidelijke taken en afspraken, focus, elkaar respecteren, openheid en goede onderlinge contacten.

Ik heb een brede achtergrond (als bedrijfskundige, ondernemer, consultant en leidinggevende) met expertise in IT, bedrijfsprocessen en finance. Ik heb mij ontwikkelt als coach en weet in te grijpen op het niveau van gedrag, in het behalen van doelen en  realiseren van verandering binnen een organisatie. 

Heartbeat (vergaderritme) binnen het bedrijf en de rocks per kwartaal, omdat dit enorm focus brengt en daardoor resultaat.

Mijn kracht zit in mijn energie en enthousiasme waardoor ik met met veel plezier en vrolijkheid mijn werk doe. Ik observeer goed en handel snel naar de signalen die ik krijg. Ik ben vrij confronterend en direct, op een prettige manier. Deze combinatie werkt super effectief merk ik altijd. Ik ben heel onafhankelijk in mijn oordeelsvorming en kan snel besluiten nemen. Ook ga ik vrij snel tot actie over, kan prima met druk omgaan en breng graag focus aan. Ik geef graag anderen ruimte en ga daarbij uit van de eigen verantwoordelijkheid van een ieder. Ik geef heel doelgericht leiding en heb geleerd om een conflict niet uit de weg te gaan. Ik ben verder een heel vrolijk persoon en dat maakt dat ik wel van gezelligheid en veel lol op het werk houd.

Get strategy done with focus, flow & fun!

ScaleUp Company