Kirsten Goes

Startte als 27 jarige bij KGU Recruitment, niet gehinderd door enige kennis van de arbeidsbemiddelingsbranche.

Kirsten, hoe zou je jezelf omschrijven als ondernemer?

Het begon met de vraag “hoe gaat een familie om met het bedrijf van een overleden familielid, zonder overdracht?” In rap tempo kwamen opvolging vraagstukken, loyaliteit kwesties, communicatievraagstukken, erfenis afhandeling en familie systematiek aan de orde.  

Ik ben begonnen aan de zakelijke kant; in samenwerking met fiscalist en accountant kreeg ik inzicht in hoe het bedrijf er eigenlijk economisch en financieel voorstond. Dat gaf direct aanleiding om aan de slag gegaan gegaan met het vormgeven van een fiscale en economische reorganisatie van de bestaande werkmaatschappijen, het herstructureren van de vastgoedportefeuille.

Kirsten Goes

ScaleUp Pro

Kirsten Goes (44) startte als 27 jarige bij KGU Uitzendburo’s, niet gehinderd door enige kennis van de arbeidsbemiddelingsbranche. 

 

'.....en toen overleed mijn vader en keken we naar zijn bedrijf. “Ok, ok…. ik doe dat drie jaar en dan gaat het wel weer bij me weg”. Zo begon ik aan mijn ondernemers avontuur in januari 2004. Als 27 jarige ben ik, niet gehinderd door enige kennis van de arbeidsbemiddelingsbranche, gestart bij KGU Uitzendburo’s, nu KGU Recruitment genaamd. KGU is een in 1969 opgericht uitzendbureau met kantoren in Hilversum, Bussum en Huizen.  Tussen 2004 en 2008 heb ik mij gefocust op het professionaliseren van de organisatie KGU. En het doen van sales. De omzet groeide evenals de winst. Het aantal FTE nam toe en onze marktpositie was zomer 2008 ongekend goed. In 2009 startte ik met reorganiseren vanwege de crisis en kromp het bedrijf met ruim 70% omzet en dito FTE. En ik was op dat moment zwanger van mijn eerste dochter. Er bovenop gekomen hebben we in 2013 deze krimp nogmaals dunnetjes overgedaan. En je raadt het al; ik was wederom zwanger. Met twee prachtige dochters verder en een gezond, veranderd bedrijf in handen vierden wij het 50 jarig bestaan van KGU Recruitment in 2018. Het jaar waarop ik de verkoop ben gaan voorbereiden. In juli 2019 tekende ik de succesvolle verkoop na ruim 16 jaar KGU… What a ride!

Met Shoshin en vanuit authenticiteit benader ik mensen, organisaties, relaties, personen en stimuleer ik bewustzijn en ontwikkeling.

Luisteren, iets nieuws heel snel leren, theorie toepassen in praktijk, van niets iets maken, zelfstarten, zelfmotivatie.

MKB, systeemdynamiek, communicatie, finance, marketing, HRM, sales, arbeidsmarkt, arbeidsmarkt communicatie, HR Strategie, arbeidsbemiddeling, recruitment tech, persona’s, drijfverentesten, persoonlijkheidstesten.

OPPP in combinatie met OPSP en de Sweet Spot excersize.

Inventief, MKB, communicatie, procesmatig, servicegerichtheid, durven te vragen, underestimate-overdeliver.

Een doel zonder plan is een droom.

ScaleUp Company