Zoef de flitsklant

Snel. Sneller. De zappende klant scheert langs allerlei websites op zoek naar oplossingen voor zijn behoeften. Hij beslist in een flitsmoment of u daarin kunt voorzien. Zoef… hij is al weer weg.

Flitsmoment
Een zappende klant besluit binnen 1 seconde of u zijn probleem kunt oplossen. Dat blijkt uit recent onderzoek. Hij besteed daarna 7 seconde om een concurrent te bezoeken. Die dan ook weer één seconde aandacht krijgt… Maar uw flitsmoment is dan al geweest!

Het besluit om door te zappen is niet rationeel. Rare jongens die klanten. Wie zei ook al weer dat klanten emotionele wezens zijn? Gerald Zaltman in zijn boek Customer Think, 90% van de criteria om zaken te doen is emotioneel.

Flitsbesluit
Binnen 1 seconde besluit de klant of u hem kunt helpen of niet. Een flitsbesluit gebaseerd op een eerste indruk. Want meer kan niet in die ene seconde. De koppen tekst, hoe de website eruit ziet, de actualiteit… in een flitsmoment is het de flitsklant helemaal duidelijk. Dus als u dan als aanbieder uw zorgvuldig geprepareerde ‘elevator pitch’ en productportfolio wilt presenteren, dan bent u al te laat.

Flitsmomenten van waarheid
Elk flitsmoment is een moment van waarheid. Uw organisatie maakt een indruk op de klant. Is die positief, dan wil de klant u beter leren kennen. Hij is flitstevreden. Is die negatief, dan heeft u een flitsafwijzing te pakken. Voordat u er erg in heeft, want Zoef de flitsklant is dan al weg.

En als het flitsmoment een neutrale indruk oplevert? Helaas voor u, ook dat is voldoende reden voor de flitsklant om verder te flitsen.

Wat is uw antwoord?
Uw eerste doel is om de klant een positief flitsmoment te bezorgen, zodat hij blijft en nieuwsgierig is naar meer. Hoe u dat doet? Eenvoudig… met flitsaandacht. Daarover gaat het artikel volgende week. Want als u de klant flitsgeluk kunt bezorgen, dan heeft u een deal!

ScaleUp Company