De wederkerigheid van winnende teams

Winnen doe je niet alleen. Hoe bouw je als ondernemer aan een winnend team? We nemen je mee in de dynamiek van de wederkerigheid. Geoliede winnaars kennen het belang van het volledig evenwichtige verloop van processen. En de uitwisseling van vaardigheden en kennis op basis van wederkerigheid. Zodra teams zich dagelijks moeten kunnen aanpassen aan initiatieven en een sterk disruptieve markt dan is intern vertrouwen troef.

Wederkerig winnen

Effectieve teams groeien niet aan de boom. Deze teams stel je als ondernemer zorgvuldig samen. Het is een balans tussen mensen en energieën. Maar hoe leren collega’s op elkaars vaardigheden en deskundigheid te vertrouwen? En hoe zit dat met inzicht in het eigen functioneren en zicht op de flow van het proces?

Er zijn zes kerningrediënten te noemen die een team doeltreffend maken op basis van wederkerigheid:

  1. De impact van verantwoordelijk zijn

Heeft het team inzicht in hun impact op de volledige keten? Zijn teamleden bereid kennis te delen en deze verantwoordelijkheid te aanvaarden? En belangrijker, wordt winnen en verliezen echt zodanig ervaren, wordt invloed gevoeld? Hier zit de wederkerigheid in de deel-geheel relatie.

  1. Proces, inhoud en het zwaard van Damocles

Collega’s moeten niet alleen op elkaars inhoudelijke expertise kunnen rekenen. Er moeten duidelijke afspraken komen over de manier waarop informatie wordt gedeeld en hoe beslissingen worden genomen. En vrijheid is een belangrijke kaart. Die zelfredzaamheid om zaken op te vangen zonder eerst toestemming te vragen. Iedere moderne ondernemer weet dat het zwaard van Damocles iedere vorm van initiatief en spontaniteit stopt. Loslaten is key.

  1. Algemene ontwikkeling, grensoverschrijdende competenties

Om snel te schakelen en te kunnen uitwisselen moet je zeker kunnen zijn van de algemene competenties. Dat is eigenlijk zoiets als ‘algemene ontwikkeling’. Wanneer er wordt samengewerkt dan is het handig dat iedereen grensoverschrijdende competenties heeft als: overzicht, inzicht, compassie, communicatieve vaardigheden, algemeen begrip enz. Het team moet systemisch kunnen passen en dat begint met elkaar vinden in die ‘basisvaardigheden’.

  1. De mate waarin mensen op elkaar kunnen vertrouwen qua kennis en processing power.

Kennen collega’s elkaars vaardigheden? Waar zit het specialisme en waar zit de handigheid? Zijn deze collega’s goed bereikbaar om snel te kunnen schakelen? Wat kunnen deze collega’s op hun beurt van elkaar verwachten?

  1. De creativiteit? Sprankelen en innoveren!

Zet de expertise in waar mensen echt goed in zijn en durf uitdagende teams te formeren, begin zelf met het doorbreken van silo’s! Zet een statisticus naast een communicatie manager en zet aan tot het ontdekken van andere vaardigheden die ontstaan uit die wederkerigheid.

  1. Leren, leren & nog eens leren

Elk team kan alleen maar beter worden door te groeien. Groeien doe je door te leren van elkaars verschillen en de fouten die we allemaal maken. Elkaar de schuld geven, elkaar afvallen en denken in ‘wij en zij’ blokkeren groei. Maak leren onderdeel van de wekelijkse agenda. Wat hebben wij als team van elkaar geleerd?

Magie van winnende teams?

Om in de woorden van groot basketballer Magic Johnson te blijven: Everybody on a championship team doesn’t get publicity, but everyone can say he’s a champion. De echte wederkerigheid zit in het vertrouwen samen te kunnen winnen zonder het succes individueel te hoeven opeisen. Weten dat het sneller en beter werkt, samen.

ScaleUp Company