Waarom wachten als het nu kan? right away and all at once!

Simple is best

Aan drastische veranderingen liggen vaak simpele methoden ten grondslag. Greg Brenneman kan er als ervaren turn-around chief alles over vertellen.

De vereisten om een zieltogende onderneming te laten herleven zijn vaak niet verbazend revolutionair. Niet gek veel anders dan wat voor de hand ligt. Het begint met de simpele vraag; wat kan NU en DIRECT beter? Om dit te doen moet je doordringen tot de kern, en ja…dat is pittig.

Just do it

In een proces van ‘do or die’ verandering heb je immers bar weinig bedenktijd. Laat de heroverwegingen en levensoverpeinzingen op zo’n moment aan de filosofen over. De tijd noch de geldstroom laten je toe uit het raam te kijken. Dus zo stelt Greg: we doen het nu en alles tegelijk: right away and all at once! Een soort change-agent-big-bang effect. Elegantie en elan zijn voor later zorg.

“Right away and all at once!”

Greg Brenneman heeft een indrukwekkend trackrecord, hij transformeerde o.a. Continental Airlines, en trad aan als CEO van Burger King op zijn 42ste. Hij presteerde het binnen een jaar de omzet te herstellen en de kosten drastisch terug te brengen. Dat deed hij door alles aan te pakken.

Er werden nieuwe restaurants gebouwd, gesleuteld aan betere relaties met franchisenemers, grote marketingcampagnes gedraaid, de distributie en de service werd verbeterd.

Greg pakt het altijd groots aan en wijdt zijn werkethiek aan zijn achtergrond: “I got more out of the farm than Harvard Business School.” Bij Greg kun je wel terecht voor een goed gesprek over werkethiek en gezonde moraal. Een bijzondere slimme man met een nuchtere kijk op verandering.

Maar hoe doet hij dat bij verandering?

Nike weet het…al jaren

Verandering van levenspatroon is vergelijkbaar met de grote turn-arounds van Greg. Stel, je wilt bewuster in het leven staan, tien kilo kwijt, meer sporten én stoppen met roken. Eigenlijk het liefst zo synchroon mogelijk en snel. Juist!

Je zoek de oplossing om gezond te worden binnen een integrale aanpak.  Just do it is al jaren de payoff van Nike. Zo simpel, zo gedreven, helemaal doen of helemaal laten. Zij kennen het geheim van Greg wel. Het fenomeen van aanpakken en doorgaan.

Kern

De basis van succesvolle ommekeer kent een paar kernaspecten of dat nu over je eigen leven of het bedrijfsleven gaat:

  1. Pak wat je snel kunt aanpassen als eerste aan
  2. Zorg voor snelle ommekeer in het gehele proces in kleine iteraties
  3. Creëer routine
  4. Heb een praktisch aanvalsplan voorhanden
  5. Wees consistent in je aanpak
  6. Maak je route zichtbaar; transparantie!

Of we nu gaan sporten of gaan reorganiseren; we doen het Greg-style: right away and all at once!

Hoe ga jij om met transformatie?

Ontdek dat met Greg Brenneman die je leert transformeren tot succesvolle onderneming.

Kom naar het zevende ScaleUp Summit 2017 op dinsdag 9 mei 2017. De dag staat in het teken van Raise the Bar! Fantastische, inspirerende sprekers reiken je de juiste tools en maken onder andere: transformatie, groei en winnen super praktisch en binnen handbereik. Meer weten? https://scaleupcompany.com/scaleup-summit-2017/

ScaleUp Company