Verbrijzel quarterly rocks om sneller te groeien

Ondernemers zien veel kansen. Die moeten we snel verzilveren, toch? Veel quarterly rocks gaan over nieuwe kansen. Maar er is een veel snellere manier om te groeien!

Wat zijn het eigenlijk?

Quarterly rocks zijn de kwartaalprioriteiten die je organisatie laten groeien. Het zijn duidelijk omschreven en ambitieuze prioriteiten. Werken ‘aan’ je bedrijf is het devies. Vaak gaan die prioriteiten over nieuwe kansen. “Eerste drie deals in een nieuw marktsegment scoren”. Of wat dacht je van: “Business Case geaccordeerd voor dit nieuwe product?”. Deze kan ook: “Dit kwartaal onderzoeken welk bedrijf in we in onze branche kunnen overnemen”.

Prachtige prioriteiten. Niets mis mee. Het leidt toch tot groei?

Ja, dat wel.

Maar je kunt sneller groeien.

Hoe dan?

Door niet naar de kansen te kijken, maar juist wat snelle groei nu tegenhoudt. Wat houdt nu snelle groei van je organisatie tegen?

Wat kunnen we nu doorbreken dat we sneller groeien?

Waar komt die naam ‘rock’ eigenlijk vandaan? Het verhaal gaat als volgt. Groeien is een reis en op die reis kom je grote obstakels tegen. Zoals een rotsblok die je weg verspert. Ga je terug, er om heen, over heen of door heen? Wat je met deze ‘rock’ doet bepaalt je groei en succes. Wat je wilt is dat dat rotsblok zo snel mogelijk uit de weg gaat. Verbrijzel hem dan!

Dus ga op zoek naar wat nu snelle groei tegenhoudt. In plaats van wat groei kan versnellen. Stel je voor dat je moeite hebt om de juiste specialisten aan je te binden. Dan kun je dit kwartaal als quarterly rock kiezen: “3 nieuwe specialisten aangenomen en ingewerkt”. Maar als je daar neer zet: “het wervingsprobleem voor specialisten opgelost” dan kom je véél verder.

Dus stop met snel groeien door nieuwe kansen na te jagen. Ga vanaf nu sneller groeien door obstakels weg te nemen.

Bewaren

Bewaren

ScaleUp Company