Variabele omzet, vaste kosten

De wereld verandert. Klanten veranderen. Als organisatie moeten we daar snel op in kunnen spelen. Maar vaak kunnen we dat niet. Oude businessmodellen blokkeren. We zijn niet wendbaar. Waarom eigenlijk niet?

Wendbaarheid
Wendbaarheid is vandaag een kernkwaliteit. Elke organisatie die wendbaar is, kan snel inspelen op nieuwe kansen en mogelijkheden. Sneller dan concurrenten. Wendbaar wil zeggen dat iets gemakkelijk aangepast of van richting veranderd kan worden. Het gaat om het aanpassingsvermogen van de organisatie op de wereld buiten. Van oudsher is die wendbaarheid zeer beperkt. Waarom eigenlijk?

Variabele omzet
Bij veel bedrijven is de omzet variabel. Variabel wil zeggen dat het transactionele omzet is. We leveren 10 stuks van dit of we leveren dat project. De omzet komt voort uit een transactie. Als de transacties stoppen, dan daalt de omzet. Maar de vaste kosten schalen niet mee. Dat leidt onvermijdelijk tot problemen. Zoals onzuivere keuzes. Want we moeten toch blijven leven?

Vaste kosten
Een groot deel van de kosten is vaak vast. Dit geldt met name voor personeelskosten en kantoorkosten. Bij een dienstverlenende organisatie spreek je dan al snel van 60-80% van de kosten. Fors dus. En vast dus. We zitten voor onbepaalde tijd aan mensen vast en 3 tot 5 jaar aan ons kantoor. Vaste kosten komen voort uit relaties en kennen geen relatie met de omzet. Dat is niet wendbaar. Integendeel. Hoe komt dat?

Vroeger…
Variabele omzet en vaste kosten is een businessmodel van vroeger. Vroeger was voorspelbaarheid een kwaliteit. Destijds konden we de omzet in de toekomst inschatten op basis van omzet uit het verleden. Het waren transacties, maar er was wel voorspelbaarheid. Dat gaf rust en voldoende rust om ons aan de kostenkant voor langere tijd vast te leggen. Dat businessmodel werkt nu niet meer. Dat hindert zelfs. Het is niet wendbaar. Hoe kunnen we het dan wel organiseren? Kunnen we het omdraaien?

Wendbaar ondernemen
Vaste omzet en variabele kosten is het antwoord. Dit gaan we de komende tijd uitwerken. Hoe realiseer je vaste omzet? Op zo’n manier dat klanten tóch superenthousiast worden. En hoe maak je je kosten variabel? Terwijl je tegelijkertijd commitment van je medewerkers houdt? En hoe bouwen we een wendbare organisatie die schaalbaar is? Het lijken dilemma’s maar zijn keuzes voor een nieuw businessmodel. Een businessmodel voor een wendbare organisatie. Klaar voor de toekomst!

ScaleUp Company