Toerist in eigen bedrijf

Afgelopen weken veel annual meetings begeleid. Strategic Thinking en Execution Planning. Wederom vielen vele kwartjes. Ook bij mij. Dat je toerist in je bedrijf kunt zijn.

Tijdens zo’n annual meeting werken we met het team aan de toekomst van een bedrijf. Altijd een leuke en enerverende dag. Het team is een dag lang vrij van de waan van de dag. Dat geeft ruimte voor ‘kwartjes die vallen’. Het lijkt erop dat er dit jaar meer kwartjes zijn gevallen dan anders.

Kwartjes vallen pas als je afstand neemt van je bedrijf. Als je even uit de waan van de dag ontsnapt. Op het moment dat je vanuit een andere positie naar je bedrijf kijkt. Met tijd en ruimte om tot inzichten te komen.

Toeristen zien meer dan inwoners en bewoners. Als je als toerist een land of stad bezoekt, zie je andere dingen dan de inwoners zelf. Je kunt namelijk met een nieuwsgierige en open blik naar kijken. Terwijl je als inwoner heel veel dingen niet (meer) ziet. Gewoon omdat je niet anders bent gewend of omdat je rondrent zonder te kijken.

“Eigenlijk moet ik toerist zijn in mijn eigen bedrijf”, zei de ondernemer eerder deze week. Briljant! Loop eens door je bedrijf zoals een toerist door een onbekende stad loopt. Ik ben benieuwd wat je ziet.

Een mooie tip voor 2016: wees vaker toerist in je eigen bedrijf.

Bewaren

ScaleUp Company