Te weinig A-spelers? Drie redenen en één oplossing!

A-spelers. Dit zijn de medewerkers met wie je bedrijf verschil maakt. De medewerkers waarop je kunt bouwen. Veel bedrijven hebben echter veel te weinig A-spelers. Wat zijn de drie redenen waarom je bedrijf te weinig A-spelers heeft? En wat kun je eraan doen?

A-spelers zijn medewerkers die in de cultuur passen en die presteren. We schreven er al eerder over (lees A-spelers maken verschil). Idealiter heeft een groeiend bedrijf ongeveer 80% A-spelers. Maar veel bedrijven komen daar bij lange niet aan. Waarom is dat?

Drie redenen waarom je bedrijf te weinig A-spelers heeft:

  • je neemt geen A-spelers aan. Je neemt genoegen met B- of zelfs C-spelers, want je hebt haast of denkt dat je kunt bijsturen. Hoe dan ook: je werving- en selectieproces werkt niet goed. De belangrijkste redenen zijn de 10 meest gemaakte fouten. Bij ondernemers zien we vaak dat ze teveel haast hebben en dat ze teveel praten (en te weinig luisteren).
  • A-spelers vallen terug in de B-, C- of zelfs D-spelercategorie. Elk groeiend bedrijf verandert. Ook in cultuur. Bedrijven tot 10-15 medewerkers hebben hier veel last van. Daarna wordt de cultuur steeds stabieler. Iemand die als A-speler is binnengekomen, kan buiten de boot vallen als het bedrijf groeit. Een A-speler van het eerste uur kan zo langzaam afglijden.
  • A-spelers lopen weg. A-spelers lopen vooral weg als de C- en D-spelers blijven. Hier ligt een belangrijke taak als ondernemer. De ondernemer moet zelf A-speler zijn, want anders vertrekken de A-spelers.

Wat kun je hier nu aan doen? De oplossing ligt in het boek Who van Geoff Smart. Door je bewust te worden wat een A-speler is en hoe je die kunt werven maak je het wervings- en selectieproces onmiddellijk beter. Door steeds inzicht te hebben in wie A-speler is en wie niet kun je acties ter verbetering plannen en nemen. Dat is werken ‘aan’ je bedrijf. Neem er de tijd voor, want het betaalt zich terug. Niets is zo leuk én winstgevend als groeien met A-spelers! 

Kom in actie! Leer de bewezen Topgrading Methodieken ontwikkeld door A-player Goeroe Geoff Smart toe te passen in onze 2-daagse A-player sprint.

ScaleUp Company