Succescriteria voor roll-out Rockefeller Habits

Draagvlak

Het MT werkt met Rockefeller Habits. Met succes. De wens is om het uit te rollen naar de rest van de organisatie. Maar wanneer doe je dat? Wat is het beste moment?

Vier beslissingen nemen

Werk zelf twee kwartalen met Rockefeller Habits. Het begin is altijd de tweedaagse Masterclass. Twee dagen op de hei. Daarin vul je de eerste versie in van het one page strategic plan in. En definieer je de eerste versie van de kernideologie. Kernwaarden, bestaansrecht, kerncompetenties en natuurlijk de BHAG. Alle vier beslissingen komen aan de orde. People, Strategy, Execution en Cash. Daarna werk je zelf met de Rockefeller Habits. Twee kwartalen lang. Zodat je de discipline in de vingers hebt.

Drie disciplines ontwikkelen

De discipline bestaat uit prioriteiten, KPI’s en ritme. Na twee kwartalen kent het MT de succesfactoren:

  • de Rocks — hoe te definiëren op bedrijfsniveau, door te vertalen naar individuele rocks, daar aan te werken en maandelijks voortgang op te rapporteren.
  • de KPI’s — weten welke getallen er werkelijk toe doen en deze kunnen formuleren en gebruiken in de overlegstructuur.
  • het overlegritme — met name de kwartaalsessies, de maandelijkse en wekelijkse sessies en natuurlijk de daily huddle.
  • het kwartaalthema — het belang van het kwartaalthema, dit kunnen uitdragen en in de dagdagelijkse praktijk levend kunnen houden

Is dit alles? Grote strategische concepten als BHAG kun je zonder meer overdragen. Eventuele aanpassingen op de BHAG doe je tijdens de volgende jaarsessie. Ondertussen kun je al met de discipline beginnen.

Kortom draagvlak bij het MT is voorwaarde! Want als het MT draagvlak heeft voor Rockefeller Habits, dan helpt dat bij de roll-out. Dit draagvlak bij het MT ontstaat door het zelf te gebruiken. Twee kwartalen. Dan weet je wat Rockefeller Habits je brengt en hoe het werkt. En kun je het enthousiast overdragen op je collega’s.

 

Foto: FreeImages

ScaleUp Company