het meten van je succes bij het werven van medewerkers

Mensen… Pfff… Menig ondernemer verzucht regelmatig: “Ik wens je veel personeel”. Een team met A-spelers lijkt een droom. Of niet? Begin met het meten hoe succesvol je medewerkers werft.

A-spelers
Niets is zo fijn als medewerkers die het snappen en waarmee het klikt. Echt… Je weet niet wat je mist als je nog nooit zo’n team heb gehad. A-spelers. Ik schreef er eerder over (lees ook Winst met A-spelers). Met A-spelers is het moeiteloos groeien, en heerlijk werken. De eerste stap naar méér A-spelers is de werving goed op orde te hebben. Dan begin je met meten. Maar wat meet je dan?

3 succesgetallen voor werving
Het wervingproces meet je in drie belangrijke kengetallen:

  • percentage A-spelers. Hoeveel A-spelers of aankomende A-spelers neem je aan? Is dat 40% van de mensen die je werft? Of meer of minder? Hoe hoger het percentage is, hoe groter de kans is dat je meer A-spelers aan boord hebt.
  • percentage mislukte aannames. Hoeveel mensen neem je aan die je snel weer moeten laten gaan? Omdat het nooit een A-speler zal worden? 20%? Of meer of minder?
  • kosten mislukte werving. Inschatting van de kosten die je maakt voor elke mislukte werving. Die kosten zijn aanzienlijk. Ze bedragen tussen de 6 en 15 keer het jaarsalaris van de mislukte aanname. Geloof je het niet? Zoek naar verschillende studies of zet alle kosten en verloren uren eens op een rijtje.

Als je de percentages A-spelers en de percentages mislukte aannames optelt, kom je lager uit dan 100%. Waarom? Omdat je ook mensen aanneemt die ‘gewoon’ voldoen.

Wat zijn nu ‘normale’ getallen voor werving in een organisatie? Die verhouden zich als 25% A-spelers, 50% ‘gewoon voldoende’ en 25% mislukte aannames. Dan doe je het goed. Hoe kun je het verbeteren?

Met Topgrading vergroot je het aantal A-spelers en verlaag je het aantal ‘gewoon voldoende’ en mislukte aannames. Dat maakt verschil!

Hoe zijn de verhoudingen bij jouw werving? Hoe meet jij het succes van de werving van je medewerkers? 

Meet het succes van de werving van je medewerkers met Topgrading.
Jouw bedrijf uitbreiden met de beste mensen? Gebruik de beste methode hiervoor, Topgrading. Leer er over in de komende Topgrading Workshop (meld je direct aan of eerst meer informatie).

ScaleUp Company