Succes is het gevolg van een beslissing

Waarom werd Steve Jobs terug gehaald naar Apple? Waarom besloot Henry Ford om het loon van zijn medewerkers te verdubbelen? En hoe hebben zulke beslissingen de hele economie veranderd? Van dit soort beslissingen kunnen we allemaal leren. Wat waren de denkprocessen van de leiders voorafgaand aan deze grote momenten? De grote zakelijke beslissingen zijn fantastische cases om van te leren als onderneming.

Groeigoeroe Verne Harnish heeft de beste zakelijke beslissingen aller tijden op een rij gezet en beschreven in zijn boek The Greatest Business Decisions of All Time. Harnish beschrijft hoe de keuzes van bedrijven als Apple, Samsung en Ford als leidraad voor jouw succes kunnen dienen.

“Ik weet het niet”
We leven in economische onzekere tijden waardoor veel groei-ondernemingen zich stuurloos voelen. Maar deze tijd geeft ons juist de ruimte om beslissingen te nemen. Uit onderzoek blijkt dat de leiders die situaties creëerden waar buitengewone resultaten worden geboekt en waar beslissingen worden genomen het simpelweg vaak ook niet precies wisten wat ze deden. Verzamel de juiste mensen om je heen en maak de juiste beslissingen. Vaak betekent dit dat je de mensen om je heen moet vragen om jouw onderneming te begeleiden naar gebieden buiten je kern-competenties.

Grootste beslissingen
Succes is het gevolg van een beslissing. Er gebeurt niets totdat er een beslissing wordt genomen. We nemen met z’n allen elke dag miljoenen beslissingen. Maar zo af en toe neemt er iemand op de wereld een beslissing die game-changing is. Een beslissing die niet alleen de strategie van het bedrijft zelf verandert, maar een beslissing die er voor zorgt dat de hele wereld de zaken anders gaat benaderen. Deze grote beslissingen staan haaks op wat wij op basis van intuïtie geneigd zijn te geloven. Maar achteraf lijken deze drastische beslissingen logisch, al gaan ze altijd gepaard met veel twijfel, drama en hoge spanningen. En juist van die beslissingen kunnen wij leren.

Als er een ding is dat elk groeibedrijf moet doen om op te bouwen en een voorsprong op de concurrentie te behouden in de snelle hedendaagse mondiale economie, is het nemen van grote beslissingen. 

Leer!
Verne Harnish is oprichter van de Gazelles en auteur van “Mastering Rockefeller Habits” en spreekt over de 20 grootste zakelijke beslissingen op Growht Summit 2013 in Amsterdam. Na het succes van “Mastering Rockefeller Habits” heeft Verne Harnish honderden CEO’s geïnterviewd over de beslissingen die zij namen. Hij ontdekte dat sommige beslissingen verregaande gevolgen hebben. Ontdek in deze inspirerende presentatie hoe Apple, Ford, IBM, Zappos en vele anderen beslissingen namen die het verschil maakten. Kom naar Growth Summit en leer welke beslissing jij zelf kunt nemen.

ScaleUp Company