Stap 10: En wat ga jij nu doen om superenthousiaste klanten te krijgen?

Je hebt de online basiscursus Superenthousiaste Klanten gevolgd. De afgelopen 10 weken de weekopdrachtenWat is jouw volgende stap? gedaan. En ongetwijfeld zie je al de eerste resultaten bij je klanten en intern in je organisatie. Je wilt weten wat de volgende stap is. Er zijn een aantal mogelijkheden.

Een korte terugblik
Eerst een korte terugblik. Deze basiscursus bestaat uit drie blokken:

  • bewust worden en een visie ontwikkelen
  • testen in de markt
  • pro-actief werken aan een positieve klantbeleving

Het bewust worden en visie ontwikkelen begon met Stap 1: Wat zijn Superenthousiaste Klanten? en vervolgde met Stap 2: Het grote effect van Superenthousiaste Klanten en Stap 3: Over onvoorspelbare klanten. Daarna leerde je over de contactmomenten en hun impact in Stap 4: Contactmomenten met de klant en Stap 5: Zijn jouw momenten Magisch of Miserabel?.

Het testen in de markt gebeurt met NPS (Stap 6: Klanttevredenheid meten met NPS) en het inzicht dat tevreden klanten er niet toe doen (Stap 7: Tevreden klanten doen er niet toe).

We sloten af met pro-actief naar buiten treden. We bespraken twee stappen: Stap 8: Kies je superenthousiaste klanten en Stap 9: Regisseer de beleving van je klanten.

Volgende stappen
Je hebt een grote stap gemaakt. En er is nog veel te zeggen en te doen over superenthousiaste klanten. Er zijn een aantal mogelijkheden die je kunt overwegen:

  • je abonneren op de CustomerVibes eZine, met daarin elke twee weken tops, tips en trends hoe je meer superenthousiaste klanten krijgt.
  • je inschrijven voor de workshop “Kies je Klant” om de propositie geheel scherp te krijgen, zodat je echt je klant kiest. Als je je voor 1 januari 2010 inschrijft is deelname gratis! Daarna betaal je € 175 per deelnemer.
  • deze online basiscursus komt ook als eWerkBoek beschikbaar, zodat je samen met je team op een heidedag invulling kunt geven aan de strategie om meer superenthousiaste klanten te krijgen
  • het opstellen van het Customer Focus Plan, je gehele klantstrategie op één A4tje. Dit nieuwe product lanceren we in januari 2010.
  • een persoonlijk kennismakingsgesprek over superenthousiaste klanten voor jouw organisatie
  • en er komt nog veel meer ervaring, tips en informatie over de economische, psychologische en marketingaspecten van superenthousiaste klanten op CustomerVibes.com!

En er is nog een mogelijkheid… niets doen! Overweeg je dat en kun je je dat permitteren?

Je ziet, een groot aantal mogelijkheden! Welke spreekt je aan?

De weekopdracht
De weekopdracht bestaat uit deze week uit één opdracht:

  1. neem de tijd om na te denken over wat je volgende stap zijn, neem een besluit en voert uit. Schrijf je het voor jezelf op?

Beschrijven en opschrijven zijn belangrijk aspecten van deze cursus. Voor een duurzaam effect is het goed om dingen echt op te schrijven op papier of in de computer in een Word-bestand te zetten. Of in een reactie op dit BLOG-artikel. Het brengt dingen uit het hoofd op papier. Het maakt je bewuster van wat je denkt en je kunt het later nog eens teruglezen.

Basiscursus Customer Experience 2.0
Dit artikel is onderdeel van de gratis online cursus Superenthousiaste Klanten. Deze cursus is begonnen op 12 oktober 2009 en loopt tot en met eind december 2009. In één kwartaal ken je de basis van Superenthousiaste Klanten specifiek voor jouw organisatie. De volgende artikelen zijn inmiddels verschenen:
Online Basiscursus Superenthosiaste Klanten
Stap 1: Wat zijn Superenthousiaste Klanten?
Stap 2: Het grote effect van Superenthousiaste Klanten
Stap 3: Over onvoorspelbare klanten
Stap 4: Contactmomenten met de klant
Stap 5: Zijn jouw momenten Magisch of Miserabel?
Stap 6: Klanttevredenheid meten met NPS
Stap 7: Tevreden klanten doen er niet toe
Stap 8: Kies je superenthousiaste klanten
Stap 9: Regisseer de beleving van je klanten

Disclaimer: Experience Engineering™is a registered trademarks of Experience Engineering, Inc.

ScaleUp Company