Social Media is niet voor volwassenen

Social Media is hot. Youtube, Twitteren, BLOGgen, iedereen lijkt het te doen. Social Media biedt enorme voordelen en nadelen. Een groot voordeel van Social Media is dat je kunt experimenteren en leren. Ontdek hoe je lekker leert spelen net als vroeger.

Social Media
Iedereen moet plotseling wat met social media. Wat is social media? Social media is strategie om te communiceren met gelijkgestemden (je doelgroep) via internet. Er zijn drie belangrijke aspecten aan social media die fundamenteel verschillend zijn in vergelijking met vroeger:

  • de communicatie is tweerichtingsverkeer. Vroeger communiceerde de leverancier in één richting met de klant, nu kunnen klanten terug communiceren en met elkaar over jouw organisatie praten. Er ontstaan dialogen.
  • er is geen professionele redactie. Vroeger werd elk woord gewikt en gewogen, tegenwoordig mag iedereen altijd van alles schrijven.
  • het gaat over het delen van kennis en ervaringen. De inhoud is geleidelijk verschoven van productinformatie naar kennis en ervaring

In het kader van customer experience gebruik je social media om vertrouwen te winnen van je doelgroep en daardoor loyaliteit op te bouwen.

Experimenteren en leren
Social Media biedt je de mogelijkheid om te experimenteren en leren. Je kunt onderwerpen en artikelen plaatsen op internet en meten welke reactie er op komt. Je meet het effect, niet het succes. Bij het effect vraag je je steeds af: “Wat kan ik doen om het effect te vergroten”. Zo kun je experimenteren en direct daarvan leren.

Heb je daar perse Social Media voor nodig? Nee! Vorig jaar heb ik voor de werving van een trainersopleiding wekelijks een kleine advertentie in de Volkskrant gezet. De doelgroep las de Volkskrant. Elke advertentie bestond uit max. 20 woorden, maar elke week varieerde ik vijf woorden. Ik was verbaasd en verrast hoeveel effect woorden hebben. Een ‘Trainersopleiding met toekomstperspectief” verkoopt duidelijk veel beter dan een “Unieke en veelzijdige trainersopleiding”.

Spelen als een kind
Experimenteren is hetzelfde als spelen. Vroeger als kind leerden we onszelf en onze omgeving te kennen door te spelen. Spelen was uitproberen en kijken wat we er van konden leren. Social Media biedt hetzelfde. Een prachtomgeving om te spelen en daarvan te leren. Dingen uit te proberen en te onderzoeken welk effect het heeft op de omgeving.

Het verschil tussen nu en jou als kind vroeger
Vroeger speelden we naar hartelust, tegenwoordig vrezen we voor de consequenties. Social Media is best eng. Stel je voor dat je doelgroep helemaal niet op een product van je zit te wachten? Met Social Media kom je daar direct achter, omdat je onmiddellijk informatie krijgt over het effect wat je doet. Een grote advertentiecampagne met indirecte meetresultaten is wat dat betreft veiliger. We hebben dan in ieder geval ons best gedaan. Denken we. Terwijl het direct ontdekken wat het effect is van wat we doen veel interessanter is.

Maar de overeenkomst is groter. Net als kinderen willen organisaties groeien en dat kan alleen als je goed kunt spelen en kunt leren.

ScaleUp Company