Scaling up is sneller problemen oplossen

Scaling Up. Het lijkt nu een toverwoord. Als je scaling up doet, dan groei je. Maar waar gaat scaling up in essentie over?

Als je groter dan een startup groeit, dan ligt scaleup in het verschiet. Overigens zijn er maar weinig startups die het tot scaleup brengen. Afgelopen week maakte CBS bekend dat maar één op de 400 startups snel groeit. Dat is bedroevend weinig. De rest redt het niet. Eindigt in een ‘valley of death’. Terwijl ondernemen alleen draait om het oplossen van problemen.

Elk bedrijf heeft in dezelfde groeifase dezelfde problemen. De eerste groeifase is de startup-fase. Je kunt naar de volgende fase als je de problemen oplost uit deze fase. Elke organisatie gaat door precies dezelfde vijf groeifasen. Met allemaal precies dezelfde problemen. Die problemen zijn voorspelbaar en horen bij de groeifase.

Je onderneming mag uniek zijn, jouw problemen zijn dat niet. Het heeft geen zin om problemen te voorkomen. Want problemen zijn prachtig.

Kom maar op! Als iedereen dezelfde problemen heeft, laten we ze dan hier voorkomen en snel oplossen. Zodat we naar de volgende fase kunnen doorgroeien. Maar hoe doen we dat?

Scaling up leidt je door de groeifasen heen en voorkomt problemen. Problemen met mensen, strategie, uitvoering en cash. Scaling up gaat over discipline om de problemen ook écht op te lossen.

Wil je ook weten hoe je dat doet? Zo effectief en efficiënt mogelijk? En vooral: zo snel mogelijk?

Schrijf je dan in op de Masterclass Scaling Up met Verne Harnish op dinsdag 8 november as. Verne Harnish is de auteur van het boek Scaling Up. That says it all!

Hoeveel problemen los jij op in 2017?

Masterclass Scaling Up met Verne Harnish

Bewaren

Bewaren

ScaleUp Company