Sales en Boeddha: zou de Boeddha nu een goede verkoper zijn geweest?

Verkopen is uit. Helpen aankopen is in. Dat vergt een geheel nieuwe visie op sales. Nieuwe waarden en competenties zijn ongetwijfeld. Wat zouden we van de eeuwenoude en inmiddels beproefde wijsheden van Boeddha kunnen leren?

Nieuwe tijden, nieuwe waarden
De wereld verandert en dat geldt ook voor klanten. De transparantie van internet heeft de klant ongekende macht gegeven.

Dat vereist een andere manier van verkopen en andere verkopers. In mijn eerdere artikelen “Nieuwe tijden, nieuwe verkopers” en “Sales Manager 2.0 of exit” kon je daar al over lezen.

Tijd voor een nieuwe visie
Daarnaast is het nu tijd om een nieuwe visie op sales te ontwikkelen. Een salesvisie waar klanten niet onder druk overtuigd moeten worden om dingen te kopen die ze niet nodig hebben. Maar hoe zou zo’n visie er dan wel uit kunnen zien? Wat heeft de wereld en wat hebben klanten nú ècht nodig?

In een aantal artikelen wil ik onderzoeken of het boeddhisme ingrediënten biedt die je kunt gebruiken als basis voor een nieuwe visie op verkopen.

Onderzoeken
Ik vind het interessant om dit te onderzoeken. Ik hoop dat ik onverwachte zaken tegenkom en dat mensen reageren en meedenken. Met debat, discussie en dialoog brengen we ieders denken verder.

Ik ben ook benieuwd waar dit op uitdraait. Op nog meer vragen? Of op antwoorden? Zouden we te weten komen of de Boeddha nu een goede verkoper zou zijn geweest?

[wordt vervolgd]

ScaleUp Company