Referenties checken

Een topper! De kandidaat toont zich een A-speler. Tot zover lijkt alles goed. Het is nu tijd om referenties te checken! De tiende stap in het Topgrading wervingsproces.

Referenties checken is een belangrijke stap in het wervingsproces. Die ondernemers vaak overslaan. Het kost namelijk tijd. Het is maar een bevestiging van wat de ondernemer toch al weet. Dus het is toch logisch om de referentiechecks te skippen?

Referentiechecks zijn belangrijk om meer informatie te krijgen. Ja, het gebeurt soms dat de referenties een totaal ander beeld geven. De ondernemer is superpositief. De referenties zijn dat niet. Dat scheelt dan een foute aanname en veel tijd en geld.

Maar vaker krijgt de ondernemer meer informatie over hoe de nieuwe medewerker werkt. Zijn of haar sterke punten en valkuilen. Hoe de medewerker zich ontwikkelt. Hoe de medewerker samenwerkt. Veel extra informatie die de ondernemer niet uit het interview kan halen. Vaak zijn het de kleine tips die tussen de regels extra informatie geven.

Voor een managementfuctie doe je 5 tot 7 telefonische referentiegesprekken. De ondernemer kiest de referenties uit die hij wil spreken. De kandidaat legt zelf de contacten en de details voor de afspraak.

Als de ondernemer een referentiegesprek voert, begint hij met “volledige vertrouwelijkheid”. Daarna stelt hij vijf vragen:

  • In welke context werkte je met elkaar? Vraag over de verhouding (leidinggevende / medewerker of collega). Vraag over de samenwerking (zelfde kantoor, frequentie van contact, gezamelijke projecten?).
  • Wat waren de sterkte punten van de kandidaat?
  • Wat waren toendertijd gebieden om te verbeteren? Let op het woordje ‘toendertijd’. Want dat hoeft vandaag geen aandachtsgebied meer te zijn!
  • Hoe presteerde de kandidaat ten opzichte van zijn of haar collega’s? Dit geeft veel informatie over de prestatie. Het plaatst de prestatie in perspectief. Deed de kandidaat het beter, even goed of slechter dan zijn collega’s?
  • Vraag naar specifieke informatie. Bijvoorbeeld zaken die de ondernemer opvielen in het persoonlijke gesprek. Of zich in het gestructureerde chronologische interview openbaarden. Soms kan de ondernemer deze stap overslaan. Soms is het goed om door te vragen.

Daarna bedank je de referent voor zijn of haar tijd. Op naar het volgende referentiegesprek!

ScaleUp Company