Presentatie “Customer Experience 2.0 — online superenthousiaste klanten”

TITEL PRESENTATIE: “Customer Experience 2.0 – online superenthousiaste klanten”
ONDERTITEL: “Superenthousiaste klanten converteren zichzelf”

Een kwart miljard websites… wat heeft een zappende klant op uw website te zoeken?

De transparantie van internet brengt veel zoekende klanten in verwarring. Ze surfen over internet, komen al dan niet bij toeval op uw website en zappen weer weg voordat u het weet.

Tenzij… u de aandacht van de zappende bezoeker weet te vangen! Hoe u dat doet, leert u tijdens deze presentatie. Aan de orde komen de drie peilers (content, structuur en design) en de vijf succesfactoren om online bezoekers te converteren naar klanten. Nee, superenthousiaste klanten! Want dat is de gemakkelijkste en leukste manier om te groeien!

SPREKER: Pieter van Osch
Pieter van Osch (1962) is zijn gehele leven actief als ondernemer in het verbinden van leveranciers aan klanten. Pieter doet dit vanuit commercieel idealisme. Verschil maken door met een ongewoon aanbod voldoende winstgevend te zijn. Als trendsetter op het gebied van customer experience en klantgericht ondernemen schetst Pieter trends, geeft kader vanuit een aansprekend gedachtengoed en maakt het superpraktisch. Wat gaat u morgen écht anders doen? Meer informatie: de BLOG van Pieter van Osch is www.CustomerVibes.com.

DOELGROEP: ondernemers, CEO’s, commercieel directeuren, marketeers

VORM: Interactieve leerzame presentatie met fun!

DUUR: 30 minuten (varianten van 20, 45 en 60 minuten zijn mogelijk)

ScaleUp Company