Ondernemers aller leeftijden — verenigt u!

Ondernemen is in! Het aantal ondernemers stijgt snel. En dan bedoel ik niet de ZP’ers, maar de ondernemers met een plan èn met medewerkers. Dat is goed nieuws voor klanten (en slecht nieuws voor multinationals)!

Jonge ondernemers
Het aantal jonge ondernemers is de laatste 3 jaar verdrievoudigd. Uit het handelsregister blijkt dat er zich 13.421 jonge ondernemers in 2007 inschreven. In 2008 verdubbelde dat aantal tot 28.730 en in 2009 waren dat er zelfs 43.095. En dit jaar? Halverwege september zijn we de 43.000 al gepasseerd.

Innovatie van onderaf
Veel van die jonge ondernemers hebben ‘wilde’ ideeën, die vaak radicaal anders zijn dan de gevestigde orde. Nieuwe producten, nieuwe diensten, nieuwe verdienmodellen en een geheel andere kijk op zaken doen. Meer bewust van de grotere context waarin de dingen gebeuren.

Lang leve de ondernemers!
Voor klanten en klantbeleving zijn ondernemers goud. Ondernemers zorgen over het algemeen goed voor hun klanten , omdat ze snappen dat daar hun groeipotentie ligt. Hoe dichter bij het ondernemersvuur, hoe beter de klant wordt bediend.

Het einde van de multinationals?
De aanwas van ondernemers is een bedreiging voor de grote organisaties. Die zijn vaak bureaucratisch. Bureaucratie is een organisatie die zichzelf in stand houdt zonder dat daar externe factoren (bijvoorbeeld een klant) een bepalende rol spelen. Ik denk dat het goed nieuws is. Het beter bedienen van klanten leidt tot plezieriger zakendoen, tot meer resultaat en minder verspilling.

Accelereren
De laatste tijd werk ik veel met jonge ondernemers in het kader van het Accelerator-programma. Ik ben enthousiast over het potentieel en de innovatieve kracht. Ik zal graag mijn steentje bijdragen. Op weg naar een wereld waar de klant ècht centraal staat.

ScaleUp Company