Nuttig of succesvol?

Jim Collins was briljant gisteren! De Growth Summit met drie uur fantastische inhoud over Great By Choice. Hoe organisaties ervoor kunnen kiezen hoe ze omgaan met chaos, onzekerheid en verandering. En we kregen daarna vijftien bijzondere bonusminuten…

Nuttig of succesvol?
Jim Collins sloot af met vijftien persoonlijke minuten. Extra minuten, want de drie uur zaten al bomvol uitstekende inzichten en tips. Misschien was de aanleiding de vraag van iemand wat de persoonlijke BHAG van Jim was. Een persoonlijker antwoord kon bijna niet. Collins ging onder meer in over de huidige tijd en de rol van Level 5 Leadership. Collins sloot af met dat de kernvraag de komende tijd is of je succesvol wilt zijn of nuttig. Stel je voor… dat we iets minder focussen op ons succes maar iets meer op onze bijdrage aan het algemene nut.

Nuttig en succesvol
Is het overigens wel het ene of het andere? Ben je nuttig óf succesvol? Kun je ook nuttig én succesvol zijn? Als je succesvol bent, dan genereer je genoeg winst en cash om daarna nuttig te zijn. Of is het juist andersom? Moet je eerst nuttig zijn en kun je pas daarna succesvol zijn?

Wat denk jij?

ScaleUp Company