Je nummer 1 prioriteit in 2017

Veel bedrijven zijn nodeloos ingewikkeld. Bijvoorbeeld omdat ze al 20 jaar in business zijn. Processen beelden het bedrijf van 5 jaar geleden af, niet het bedrijf van nu. Of processen en regels zijn er vooral omdat het bedrijf klanten en medewerkers niet vertrouwt. Hoe dan ook, veel bedrijven maken het zichzelf en hun klanten lastig. Maar is dat erg? Ja! Daarom is dit je nummer 1 prioriteit in 2017.

“Klanten zijn tegenwoordig niet meer loyaal”, zo stelt Inside Advantage-auteur Bob Bloom. Hij heeft gelijk. Voorkeur genieten is het hoogst haalbare dat je van een klant kunt krijgen. Transparantie maakt dat elke aankoop door het vergrootglas van internet heen gaat. Klanten zijn veeleisender en zien al je concurrenten. Prijs is belangrijk, maar gemak om zaken mee te doen ook. Gemak steeds meer.

Neem de lokale garage die zijn business zag teruglopen. Onderzoek toonde aan dat een klant 22 contactmomenten nodig had, van afspraak tot en met de grote beurt van de auto. Veel gedoe voor iets dat de klant geen moer kan schelen. Het begon met een afspraak maken via de website. Nee, het begon met je eerst te moeten registreren op die website. Naam, adres, woonplaats, merk en type auto, kenteken, kilometerstand… de vragen gingen maar door. Leeftijd eigenaar (huh?), of hij of zij wel getrouwd was (sic!)… Dat kan en moest anders. Uiteindelijk werden het 10 contactmomenten. Het was veel werk om 12 overbodige ‘touch points’ te elimineren. Maar de omzet begon weer te stromen.

Of neem The Next View. Oprichter en CEO Huub Waterval presenteerde het handboek voor medewerkers op de meest recente Masterclass Scaling Up met Verne Harnish. Nee, niet het oude handboek van 55 pagina’s met letterlijk alle regels en uitzonderingen. Wel de nieuwe infographic van één A4tje. Compact, duidelijk en vooral gemakkelijk.

Dé prioriteit voor 2017 is: Maak het extreem gemakkelijk voor je doelgroep in 2017!

Je doelgroep zijn je klanten en je medewerkers. Voor die doelgroep maak je het extreem gemakkelijk. Dat is gemakkelijk gezegd. Maar niet gedaan. Je bent er zomaar een jaar mee bezig. Neem er heel 2017 de tijd voor. Het loont.

Hoe maak jij het in 2017 extreem gemakkelijk voor je klanten en medewerkers?

ScaleUp Company