Non verbaal communiceren op het internet 

Vraag een gemiddelde klant wat hij denkt van je website. Hij zal bijna altijd ‘mooi’ zeggen. En als je vraagt om verbeteringen, dan krijg je vaak functionele dingen te horen zoals; ‘het menu kan wel wat beter’, ‘de home pagina mag duidelijker’, of nog erger; ‘ik moest te lang zoeken naar je adres’. Maar, welke indruk wekte de home pagina? Hebben mensen iets ervaren? Krijgen ze een gevoel bij jouw bedrijf?

Ik heb vaak discussies met klanten over wat de waarde is van design. Gaat design nu over functionaliteit (de gebruiker centraal zetten, noemen ze dat vaak)? Of gaat het over het gevoel. Liefst natuurlijk allebei, maar vaak krijgt gebruiksvriendelijkheid de overhand. Maar is dat wel de juiste keuze?

Design is de non-verbale communicatie van het internet
Er wordt gezegd dat minstens 80% van een boodschap non-verbaal is. Iemands lichaamstaal. Mijn stelling is dat design de lichaamstaal van het intetnet is. De indruk die mensen hebben en wat ze onthouden is meestal het gevoel. Als ze het adres volgende keer weer nodig hebben, komen ze wel weer terug naar je website. Maar die eerste indruk maak je maar 1 keer. Daarom is design cruciaal.

Binnen enkele mili-seconden beslissen mensen wat ze van je website vinden. Binnen enkele seconden besluiten ze of ze wel of niet de moeite nemen om een iets grotere-dan-een-eerste-indruk op te willen doen. Dit gebeurt allemaal nog voordat ze gaan lezen. Voordat ze die ene goed bedachte kop gaan lezen. Beeld is dus bepalend in de online wereld.

Zelfverzekerdheid spreekt
Houdt je eigen website maar eens tegen het licht. Wat is het eerste gevoel dat je krijgt als je er naar kijkt. Let op! Niet lezen. Niet scannen. Maar in 1 keer bekijken en dan “ervaren”. Geeft dit een beeld van zelfverzekerdheid? Van een sterke mening? Van een échte specialist? Of is het diffuus en verwarrend. Een website als vele anderen (behalve dan dat die van jou natuurlijk mooier is).

Bewuste weinig beeld kan helpen
Overigens is het niet alleen de eerste indruk waarvoor de analogie met de presentator opgaat. Een presentatie duurt vaak langer. En gedurende de presentatie bepaald de non-verbale houding van de presentator of iemands aandacht wegebt. Of er nog ‘uppers’ komen. Misschien zelfs wel bewust ‘downers’ waarna hij daarna weer je volledige aandacht kan vragen. Je kunt bewust het visuele effect afvlakken of aantrekken om de uiteindelijke indruk van de bezoeker positief te laten zijn.

Design gaat dus niet alleen of mooi of lelijk, of over functionaliteit. Design gaat ook over het doseren van aandacht.

ScaleUp Company