Minder leads? Gewoon wegjagen!

Minder leads? Gewoon wegjagen!
Bij mijn Volkswagen dealer, bij de keukenwinkels en bij een ICT-software bedrijf — iedereen klaagt over minder leads! Als oorzaak geldt ‘natuurlijk’ de economische crisis. Maar de werkelijkheid is anders.

Gekwalificeerde leads
Verder doorvragen leert dat er minder leads zijn maar nog steeds leads. Gemiddeld genomen 40% minder leads. Is dat erg?

Nee! Want wat blijkt? Iemand die in deze tijd moeite doet om de showroom van de autodealer of een keukenshowroom binnen te lopen of offerte op te vragen voor een softwareproject is veel geïntereseerder dan eerder. Zo iemand heeft zich goed voorbereid en realiseert zich dat juist nu het tijd is om te handelen.

Deze potentiële koper is veel relevanter en wil serieus genomen worden. Dus minder leads maar van een hogere kwaliteit. Dus kopt iedereen deze verkoopkansen in?

Autoverkopers volgen niet op
Uit onderzoek in Autoweek (week 11 van 2010) blijkt dat ruim 45% van de autoverkopers geïnteresseerde kopers niet opvolgen. Aanvragen tot informatie en proefritten blijven onbeantwoord. Bezoeken aan showrooms leveren ook al geen best beeld op. De wachttijd is aanzienlijk voordat je aandacht krijgt van de autoverkoper en de ongeïnteresseerdheid is groot.

Dus minder leads van hogere kwaliteit — en gebrek aan aandacht en interesse bij de opvolging. Bedien elke lead die nu binnenkomt met volle aandacht en je zult meer converteren dan voor de economische crisis!

ScaleUp Company