Management Team formeren

Je bedrijf groeit. Je wilt een management team formeren. Want daarmee kun je lekker doorgroeien. Maar hoe doe je dat? En hoe voorkom je de grootste valkuil?

Rond de 20 medewerkers begint het gedoe. Je bedrijf is net te groot om alles nog te beheersen. De ondernemer als ‘manusje van alles’ werkt niet meer. Het wordt tijd om een management team (MT) aan te stellen. Een heus MT. Dat staat professioneel. Dat maakt groei naar de volgende stap mogelijk. Maar pas op voor de grootste valkuil!

Grootste valkuil
Het stomste wat je kunt doen is zomaar een MT formeren. Medewerkers uitnodigen die al langer bij je werken. Of die goede vakspecialisten zijn. Maar waarvan je helemaal niet weet of ze wel kunnen MT’en. Of denken dat zitting nemen in het MT een beloning is. Bijna een erebaan. Of niet kunnen kiezen. En dus zeven mensen in het MT opnemen, waardoor het een soort veredeld werkoverleg wordt en geen professioneel MT. De beste stap is om mensen te installeren die al eerder ergens MT-ervaring hebben opgedaan. Professionele MT’ers. Maar ook zonder professionele MT-ervaring kan het goed werken. Als je deze drie tips ter harte neemt.

Drie tips om het goed te doen:

  1. Leid management teamleden goed op. Als MT-lid heb je andere vaardigheden nodig dan waar je voor aangenomen bent. Bijvoorbeeld resultaatgericht werken. Communiceren. Vergaderen. Doelen stellen. Medewerkers motiveren. Ontwikkel een leertraject om MT-leden gezamelijke vaardigheden en gezamelijke taal te leren.
  2. Stel een proefperiode voor. Bijvoorbeeld zes maanden. Als de medewerker zijn draai in het MT niet vindt, stopt het. Je spreekt dat van tevoren af wanneer en waarom dat is. Daarmee kan een medewerker zonder gezichtsverlies terug naar zijn oude functie. Dat is overigens al moeilijk genoeg. Stel je voor dat je die proefperiode niet had afgesproken…
  3. Verander je eigen rol. Als ondernemer moet je vooral je eigen rol veranderen. Dus stoppen met duizenddingendoekje te zijn (lees ook Ondernemer als duizenddingendoekje). Je kunt geen vrienden meer zijn met je medewerkers. Dat was je overigens toch al niet, ook al wilde je dat graag. Het is tijd om de plek van Algemeen Directeur in te nemen. Want als je MT goed werkt dan kun je zelf ‘directeur morgen’ worden. Lees ook Maak de ondernemer directeur morgen. Dat geeft je veel vrijheid om weer te ondernemen waar je goed in bent. Maar… eerst een goed MT!

Een professioneel MT formeren is geen sinecure, maar wel waardevol en leuk om te doen. En cruciaal voor de volgende groeistap. Dus wanneer formeer jij je MT?

Bewaren

ScaleUp Company