M&A in a Day 2022

Door GoFastForward M&A en ScaleUp Company

Alles over de belangrijkste facetten rondom fusies & overnames!

M&A in a Day 2022

Door GoFastForward M&A en ScaleUp Company

Alles over de belangrijkste facetten rondom fusies & overnames!

16 NOV 2022 // B. Amsterdam (B3)

16 NOV 2022 // B. Amsterdam

Image

Sparren met M&A experts

Op 16 november 2022 organiseert GoFastForward in samenwerking met ScaleUp Company een dag voor ondernemers die geïnteresseerd zijn in een aantal specifieke facetten van Fusies & Overnames (M&A). Het gaat over buy & build, internationaliseren (met investeerders aan boord), het huidige investeringsklimaat, en private equity. We doen dit door een aantal zeer ervaren ondernemers, deskundigen en investeerders aan het woord te laten waarbij er veel ruimte is voor vragen en interactie.

Het programma is gericht op MKB bedrijven vanaf ca 10 tot ca 100 fte die interesse hebben in de wereld van M&A. De dag is bedoeld voor ondernemers en hun management teams of medewerkers die betrokken zijn of worden bij een eventueel M&A traject. Met name praktijkvoorbeelden uit de hoek van de Digital Agencies zullen de revu passeren.

Het aftellen is begonnen: Ben jij er ook bij?

Het neusje van de zalm aan sprekers

Image

Scott Simon

Chief Growth Officer S4Capital

Scott heeft 15 jaar bij WPP van Sir Martin Sorell gewerkt in verschillende rollen. Hij was oa verantwoordelijk voor de snelle groei door het dopen van een groot aantal acquisities. Inmiddels is Scott weer herenigd met Sir Martin Sorell en actief als Chief Growth Officer bij S4Capital (Media Monks). Als dealmaker van de snelstgroeiende Digital Agency ter wereld, is hij direct betrokken en eindverantwoordelijk voor alle overnames wereldwijd. 

Image

Janneke Niessen

Co-Founder CapitalT

Janneke is mede-oprichter van Improve Digital. Deze software oplossing voor uitgevers om hun advertentie inkomsten te optimaliseren verkocht zij in 2013 aan Swisscom. In 2014 is Janneke uitgeroepen tot EY Entrepreneur of the Year en in 2016 tot Most Innovative Leader, in 2018 kwam ze in de lijst ‘top ten most prominent Angel Investors’. Sinds 2018 is Janneke actief als Co-Founder van CapitalT waarmee in early stage Tech companies wordt geïnvesteerd. 

Image

Constantijn van Oranje

Special Envoy Techleap

Constantijn is als Special Envoy verbonden aan Teachleap. De missie van Techleap is om Founders en Leiders uit de Nederlandse Tech Industry te ondersteunen met het waarmaken van hun groeiambitie. Constantijn zal zijn kennis en ervaring delen op het gebied van de succesfactoren van groei, het Nederlandse én internationale investeringsklimaat en de trends en ontwikkelingen die relevant zijn voor snelgroeiende bedrijven. 

Image

Wouter Roduner

Managing Partner Waterland

Wouter is Managing Partner bij Waterland Nederland. Hij is zijn carrière gestart op de M&A afdeling van ABN AMRO en daarna ook zelf ondernemer geweest. Als Managing Partner is Wouter direct betrokken geweest bij de investering in DEPT Digital Agency waarbij er een flinke (internationale) groei is doorgemaakt. Wouter zal zijn ervaringen als Managing Partner van een Private Equity firm, en meer specifiek rond de investering en de groei bij DEPT met ons delen. 

Image

Rogier IJzermans

CEO Ace

Rogier (39) is een creatieve ondernemer die vanuit de schoolbanken zijn eerste bureau oprichtte. Daar kwamen steeds meer bureaus bij, met als uitkomst de oprichting van Ace in 2019. Een moderne bureaugroep van twaalf labels waaronder Born05, BlauwGras en Amaru, met zo’n 350 FTE vanuit kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Als onderdeel van een nieuwe generatie leiders maakt Rogier zich actief hard voor een inclusievere industrie. 

Image

Sander Schimmelpenninck

Dagvoorzitter

Sander Schimmelpenninck werd bekend als voormalig Hoofdredacteur van Quote en presenteerde televisieprogramma’s als De Opvolgers, Dragons’ Den en Op1. Sander is tegenwoordig televisiemaker voor de VPRO waarvoor hij ‘Sander en de kloof’ maakte en columnist van de Volkskrant. Als ondernemer is Sander actief met Tonny Media dat vooral podcastproducties maakt zoals zijn eigen Zelfspotcast. 

Zeer relevante thema's

Image

Buy & Build

Groeien door overnames. Hoe werkt dat in de praktijk? Wat zijn de valkuilen? Wat gebeurt er achter de schermen met de organisatie en de cultuur als verschillende bedrijven worden samengevoegd tot één bedrijf? Wat betekent het voor founders die hun bedrijf verkopen aan een groep in opbouw? Welke constructies zijn er mogelijk op dat gebied?
Image

Private Equity

Wat is Private Equity precies? Wat is het verschil met Venture Capital? Hoe kijken Private Equity bedrijven naar bedrijven en groei? Wat is hun afweging om in te stappen en om vervolgens weer uit te stappen? In hoeverre behoudt een ondernemer de vrijheid van ondernemen met Private Equity aan boord? Wat voor afspraken maak je als je met elkaar in zee gaat?
Image

Internationaliseren

Wat is een goed moment om te internationaliseren? Hoe zet je de eerste stappen? Wat zijn de do’s and dont’s? Doe je dit met een investeerder, of zet je de eerste stappen zelf?
Image

Het huidige investeringsklimaat

Hoe staat de Nederlandse economie ervoor? Hoe is het huidige Investeringsklimaat? Hoe verhoudt zich dat tot het buitenland? Welke trends en ontwikkelingen zijn er? Wat betekent dat voor ondernemers? Wat is een goede timing om je bedrijf verkoopklaar te maken, of juist zelf overnames te doen?

Details

16 november 2022

Inloop: 09:30

Afronding: 15:30

Aansluitend borrel

-

1290 ex. BTW. per deelnemer

990 ex. BTW. vanaf 4 deelnemers

-

B. Amsterdam (B3)

Johan Huizingalaan 400 // 1066 JS

Let op: Kom je met de auto?

Parkeer dan naast B1 Amsterdam op de Johan Huizingalaan 763A.

Je kunt niet parkeren bij B3 ivm beperkte capaciteit.

Image
Image

Claim je tickets!

Vul het formulier in en onze collega's komen zo snel mogelijk bij je terug.

David Sluis
David SluisCo-Ownerdavid@scaleupcompany.com
Emma de Jong
Emma de JongCommunity Manageremma@scaleupcompany.com
Tim van der Sman
Tim van der SmanDigital Marketeertim@scaleupcompany.com
ScaleUp Company