lichtsuffe marketing

lichtsuffe marketing

Taal is belangrijk in marketing om klanten te verleiden. Soms slaat dat door. Stel je voor dat de nieuwe trend van Albert Heijn aanslaat…

De aanbieding was niet te ontwijken. Zo prominent stond het in het gangpad. Onwillekeurig keek ik. Naar garnalen. Twee soorten. Fris sappige of fris pittige garnalen. Huh?

Fris sappig? Fris pittig? Wat moet ik me daar bij voorstellen?

Mijn interesse gewekt en ik shopte verder. Ik kwam veel meer producten tegen waar creatief met bijgevoegelijke naamwoorden was gestrooid. Verse room kennen we natuurlijk allemaal. Ambachtelijk vlees. De lekkerste jam. Ouderwets lekkere cake. Maar er is meer!

De omschrijvingen zijn mooier dan ooit. De producten blijven hetzelfde. Ik kwam bijzondere combinaties tegen. Licht pittige en peperachtige producten. Of heb je liever mals en zacht? Ik denk zelf dat de malse nootachtige beter smaakt. Hoe kleiner het product, hoe meer bijvoegelijke naamwoorden zo lijkt het.

De zalm blijkt warm gerookt. Kun je zalm ook oud roken? Ik navigeerde langs de rijkgevulde groentensoep. Passeerde groente in twee varianten: zacht en knapperig of mid en knapperig. De flinterdunne achterham trok me minder. Maar friszure cervelaat…

Friszuur?

Stel je eens voor dat deze trend overslaat naar het bedrijfsleven.

Ken je onze zacht prikkende groeiprogramma’s al?

 

Foto: Flickr

ScaleUp Company