Jumbo en de kracht van merkbeloften

Vaak zijn merkbeloften hol. Terwijl merkbeloften superkrachtig kunnen zijn. De merkbelofte is de belofte die een merk of aanbieder doet aan haar klanten. Hoe specifieker de merkbelofte, hoe krachtiger. Het verband tussen groei en de merkbeloften van Jumbo Supermarkten.

Jumbo Supermarkten
Jumbo Supermarkten heeft nu bijna 600 filialen in Nederland en is daarmee de tweede grootste supermarktketen in Nederland. De food retailmarkt is supercompetitief, dus hoe doet Jumbo dat?

De Zeven Dagelijkse Zekerheden
Jumbo heeft superconcrete merkbeloften. Niet één, maar zelfs zeven! Jumbo noemt ze de Zeven Dagelijkse Zekerheden van Jumbo. Die dagelijkse zekerheden zijn merkbeloften. Maar niet zo maar loze beloften, nee, beloften waar er voor Jumbo een boete op staat als ze die beloften niet waarmaken. Kijk maar eens naar een drietal van die merkbeloften:

  • vers is ook echt vers: als je een product tegenkomt met de uiterste houdbaarheidsdatum van vandaag of morgen, dan krijg je het product gratis mee. Met name dat ‘morgen’ is bijzonder, het speelt in op de behoefte van de kernklant (die wil vers).
  • de vaasgarantie: je koopt bij Jumbo een boeket en als het minder dan 7 dagen staat, dan krijg je een nieuwe bos.
  • vlot winkelen: als je de vierde in een rij bent en er kan nog een kassa open, dan krijg je al je boodschappen gratis. Dat speelt perfect in op de behoefte van de kernklant, namelijk snel weer buiten staan. Dat Jumbo bij de ingang een passantenteller heeft en het achterliggende proces goed geoptimaliseerd heeft, maakt niet uit.

Specifieke beloften, duidelijk voordeel voor de consument als Jumbo z’n belofte niet nakomt (en goede waar als Jumbo z’n belofte wel nakomt). Wat wil je nog meer?

Krachtige merkbeloften
Er zijn genoeg loze merkbeloften als “uw servicepartner in excellentie” en “wij leveren de beste kwaliteit”. Een krachtige merkbelofte is:

  • specifiek, beschrijft precies wat de aanbieder belooft
  • kent een ‘boeteclausule’, de aanbieder lijdt pijn als hij z’n eigen belofte niet kan waarmaken
  • speelt in op de belangrijkste behoefte van de kernklant

Dus Jumbo, beloof zaken die voor de consument superbelangrijk zijn en groei lekker door. Als je een winkel hier in Hoorn opent, kom ik winkelen!

Bewaren

Bewaren

ScaleUp Company