Je bedrijf verbeteren tijdens je vakantie

Net als de meeste groeiondernemers heb je op vakantie een ‘helikopterview’ over je organisatie. Je stelt jezelf vragen als:

  • Blijven we op deze manier wel onderscheidend?
  • Hoe kan ik mijn operatie inrichten dat ik minder stress ervaar?
  • Heb ik genoeg goede mensen voor de volgende fase?

En net als ieder jaar, kom jij ook deze vakantie met veel ideeën en oplossingen, die jij zo snel mogelijk wilt implementeren bij terugkomst.

Maar hoe weet jij of welke van deze oplossingen de beste zijn voor je organisatie? Welke moet je als eerste implementeren? Welke nog niet?

Om al jouw ideeën en oplossingen als het ware te ‘rangorden’, willen wij je in dit artikel graag helpen. Hierbij gebruik je een simpele 3-punts checklist, waaraan jouw oplossing moet voldoen.

Deze drie checks zijn:

  1. Lange termijn waarde
  2. Simpel over te dragen
  3. Inspirerend voor jezelf en andere belanghebbenden

Laten we ze kort bespreken.

1. Lange termijn waarde

Verbeteringen aan je bedrijf moeten altijd gedaan worden met een langetermijnvisie, waarbij je weet: deze verandering levert jarenlang waarde op voor de organisatie. Denk eens aan het implementeren van een nieuwe software (bijvoorbeeld een CRM software). Dit moet gedaan worden met de langetermijn groei in gedachten. Levert deze software ook nog haar waarde als we x2, x3 groeien? Sluit de software aan op onze visie over het salesproces? Maar deze vraag stel je ook bij het aannemen van een nieuwe medewerker. Dan stel je jezelf de vraag: Brengt deze medewerker zijn proces naar een hoger niveau, zodat zijn waarde langer duurt dan zijn werknemersperiode?

Kortom: denk bij veranderoplossingen na of het jouw groei en kwaliteit in de toekomst ook nog ondersteunt.

2. Simpel over te dragen

Elke verandering in je organisatie moet goed overdraagbaar zijn. We zeggen niet voor niets wel eens dat je als ondernemer altijd bezig moet zijn om een verkoopbare organisatie te bouwen. En hierbij maakt het niet uit of jij daadwerkelijk de intentie hebt om je bedrijf te verkopen. De reden waarom jij een verkoopbare organisatie bouwt is omdat je dan elke verandering inricht zodat het overdraagbaar is. Want overdraagbaar is schaalbaar. En schaalbaar is verkoopbaar.

Stel jezelf dus de vraag: wat ik wil implementeren, is dat simpel overdraagbaar?

3. Inspirerend voor jezelf en andere belanghebbenden

Je bent (o.a.) ondernemer geworden omdat jij een combinatie zoekt tussen vrijheid en creativiteit. Maar bovenal wil je zelf je keuzes maken als ondernemer. Keuzes over je product, je markt, je medewerkers, maar ook over jezelf. En een goede graadmeter van een bedrijfsverandering is dat het jou van tevoren al inspireert. Met andere woorden: je hebt tijdens je vakantie al zin om ermee te starten. Heb je dit niet, geef het dan nog een second opinion.

En omdat je nooit alleen onderneemt: bedenk ook of de oplossing inspirerend is voor andere belanghebbenden als je medewerkers, je klanten, je partners, etc. Want (om maar eens inspirerend te eindigen): lever jij inspiratie, dan ontvang je inspiratie.

Dank voor het lezen. We wensen je een fantastische vakantie toe.

(En wil je na je vakantie een Scaling Up verdieping van de groeigoeroe zelf, Verne Harnish? Hier kun je meer lezen.)

ScaleUp Company