Inside Advantage

Inside Advantage van Bob Bloom. Verne Harnish zegt dat het een ‘must read’ is. Inside Advantage — the strategy that unlocks the hidden growth in your business. Dat belooft het boek op de omslag. Maar vervult het die belofte?

Inside Advantage
Het verborgen potentieel in je bedrijf zijn je klanten. Dat is het uitgangspunt van dit boek van Bob Bloom. Klanten zijn de beste bron voor groei. Maar ervaringsdeskundige Bloom stelt ook dat veel bedrijven hun klanten niet op die manier bekijken. Bedrijven halen nieuwe klanten binnen en voldoen niet aan verwachtingen. Omdat ze de verkeerde klanten binnenhalen. En ze benutten het potentieel van bestaande klanten onvoldoende. Dat is zonde. Nu gaan meer boeken over klanten, dus wat maakt dit boek zo bijzonder?

Praktisch toepasbaar
Inside Advantage is praktisch toepasbaar. Het presenteert een strategisch concept en vertaalt dit in vier praktische stappen. Met talrijke voorbeelden uit diverse branches. Dat maakt het concept levend en de lezer krijgt zin om de volgende dag op ontdekkingsreis te gaan. Naar het verborgen potentieel in de eigen organisatie. Zoeken doe je in vier stappen:

  • kies je kernklant. Bepaal exact wie de ideale klant is. Die klant die jouw propositie komt in die hoeveelheid die voor jou het meest rendabel is. Niet elke klant, maar alleen klanten die ons verder helpen.
  • formuleer je ongewone aanbod. Bloom maakt een mooi onderscheid. Niet het unieke aanbod, maar het ongewone aanbod. Uniek is tegenwoordig niet duurzaam genoeg meer. Morgen is er een ander bedrijf nét iets unieker. Maar wat maakt je aanbod ongewoon? Zodat het opvalt?
  • bepaal de overtuigingsstrategie. Dit is de strategie die je inzet zodat jouw kernklant jouw ongewone aanbod kiest. Tussen al je concurrenten.
  • leef het! Zorg dat je organisatie tot een verkopende organisatie groeit. Leef het! Maak het toepasbaarheid! Bloom introduceert daarvoor het concept van micro-conversies. Leidt de klant stapje voor stapje naar de deal. Help de klant aankopen. Bij jouw organisatie natuurlijk! 🙂

De vele voorbeelden uit verschillende branches maken de inhoud inzichtelijk. Het boek is zo praktisch dat er zelfs een voorbeeldagenda instaat hoe je Inside Advantage met je team kunt opstellen in één dag. Het biedt daarmee een goede aanvulling op de ‘zandbak’-definitie uit de Rockefeller Habits.

Het boek is alleen in het Engels verkrijgbaar. Maar het leest gemakkelijk weg. Het biedt inspirerende inzichten en praktische stappen.

Moet je dit boek lezen? Het is niet vaak dat we deze vraag met een éénduidig ‘JA!’ beantwoorden. Nu wel. Tenminste… als je gezond wilt groeien met klanten.

Bewaren

ScaleUp Company