Ik houd niet van meningen

Meningen. Iedereen heeft tegenwoordig wel ergens een mening over. En ventileert die op een BLOG, via Twitter, Facebook en LinkedIn. Al die meningen… Wat heb je er aan?

Meningen
Tijdens de eerste Refresh Klantendag ontstond er een levendige discussie over hoe internet en sociale media zich ontwikkelen voor bedrijven. De balans tussen zakelijk en privé bij bijvoorbeeld Twitter kwam aan de orde. Op een gegeven moment verzuchtte iemand: “Al die meningen, wat moet ik er mee. Ik houd mijn meningen altijd voor mijzelf”. Grappig genoeg deed hij dat nu juist niet!

Boerenkool
“Maar ik ben helemaal niet geïnteresseerd of iemand vanavond boerenkool eet of niet”. Maar mensen twitteren ook interessante zaken, zoals de nieuwste ontwikkelingen binnen hun specialisme. Ja, niet iedereen. Het staat je altijd vrij om te ontvolgen. Net zoals in de kroeg, daar vind ik ook niet iedereen interessant. Waar is de nooduitgang?

Stapelen van meningen
Al die meningen lijken zich te stapelen tot een oneindig bouwwerk van individuele meningen. Maar de ene mening is de andere mening niet.

Onderbouwde en inspirerende meningen vinden gehoor. Mensen hebben richting en inspiratie nodig. Klanten zijn mensen, mensen zijn klanten. Dus dit geldt ook voor klanten!

Mijn meningen ontwikkelen zich in discussies, debat en door andere meningen te horen. Je kunt je natuurlijk afvragen of mijn mening relevant is in dit universum. Geen idee. Overigens wel een mening over. Ik weet dat mijn mening weer andere meningen verrijkt. Daarom denk ik dat we uiteindelijk collectief groeien.

Bedrijfsvisie = mening
Bedrijfsvisie zijn ook meningen. De richting die Steve Jobs inslaat met zijn Apple is ook ‘maar’ een mening. Zijn mening. Maar kennelijk voor velen een inspirerende en richtinggevende mening, getuige het aantal volgers.

Alles is een mening. Dat is mijn mening. Wat vindt u?

ScaleUp Company