Hoe passen de golden circle en Rockefeller Habits bij elkaar?

De golden circle van Simon Sinek is populair. Logisch, want het maakt het verschil duidelijk tussen waarom, hoe en wat een organisatie doet. Maar hoe passen deze waarom, hoe en wat in Rockefeller Habits?

De golden circle
Simon Sinek trekt een cirkel. Daar omheen nog een cirkel gevolgd door een derde cirkel. De golden circle. De binnenste cirkel is het hart. De why. De reden waarom organisaties bestaan. De middelste cirkel is de how. Hoe een organisatie werkt, over leidende principes en bijzondere trekjes. de buitenste cirkel is de what. Wat de organisatie doet. Producten en diensten. Dit is het meest tastbare dat een klant van een organisatie ervaart. Dit is wat de klant koopt. Of toch niet?

Sinek stelt dat organisaties veel succesvoller zijn als het helder is waarom een organisatie bestaat. De producten en diensten zijn belangrijk. Maar wat de klant écht koopt is een aantrekkelijke en sterke waarom die doorklinkt. De reden waarom een organisatie bestaat. Wat de organisatie wil bijdragen aan deze wereld. De drijfveren van de organisatie. De gedeelde passie van de medewerkers. De energie die allesomvattend is. De inspiratie die werkt als een magneet.

wpid-image-2012-04-1-06-33.jpg

Sinek geeft als voorbeeld Apple. Apple verkoopt computers (de what). Apple doet dat door prachtige en gebruiksvriendelijke computers te bouwen (de how). Maar Apple onderscheidt zich écht van andere computerbedrijven door de why. Think Different. Anders denken en daarmee even drie bestaande markten op de kop zetten in één decennium. Met de iPod, iPhone en de iPad.

Dat is precies wat we nodig hebben om te groeien tot ons volle potentieel. Maar hoe verhoudt de golden circle zich met de Rockefeller Habits?

Golden Circle en Rockefeller Habits
De golden circle en Rockefeller Habits passen perfect bij elkaar. Wonderwel zelfs. Bij de Rockefeller Habits zet je je hele bedrijfsplan op één A4tje. De one page strategic plan. Hoe past de golden circle dan in dat strategisch plan op één A4tje?

  • why: de why is de purpose, bestaansrecht en missie van de organisatie. De why uit de golden circle vul je in bij de purpose (als je de Engelstalige versie gebruikt) of de missie (in de Nederlandse versie).
  • how: de how vertaalt zich naar twee vakjes in het strategisch plan. Kernwaarden en kerncompetenties. Hoe zit dat? De how gaat over de principes waarop je zaken doet. Dat kan vanuit waarden en vanuit kerncompetenties. Twee voorbeelden: Olympus lanceerde twee jaar geleden de revolutionaire PEN cameras. Het revolutionaire concept komt voort uit de waarden innovatie en durf. Apple maakt prachtige en gebruiksvriendelijke computers. Design en usability zijn kerncompetenties van Apple.
  • what: de what vertaalt zich naar een onderdeel van de zandbak (sandbox). In de zandbak beschrijf je welke producten en diensten je verkoopt aan welke klanten in welke geografieën. De what is je propositie, de producten en diensten die je levert. Bijvoorbeeld communicatietrainingen. Of websites.

De golden circle en Rockefeller Habits versterken elkaar. De golden circle van Simon Sinek is een prachttool om belangrijke onderwerpen uit het Rockefeller Habits strategisch plan te verhelderen. Gebruik dus beide naast elkaar en met elkaar. Dat vergroot je kans op groei!

Bewaren

ScaleUp Company