Het is nú tijd voor urgentie

We spreken er veel over. Onzekere tijden, nieuwe tijden. Alles verandert en daar moeten we op inspelen. Wat mist is de urgentie om in actie te komen. We maken urgentie urgent. NÚ!

Strategie en executie
Strategie en executie zijn de twee bepalende ingrediënten voor succes. Althans zo leren de managementboeken ons. De combinatie van strategisch denken en executieplanning werkt. De goede dingen doen op de goede manier. De grote ondernemersdroom in beeld hebben en glashelder weten wat je dít kwartaal gaat doen. Dat werkt. Gegarandeerd. Deze twee uitgangspunten zijn de basis van het groeivliegwiel. Vooral door het onderzoek van Jim Collins weten we inmiddels dat er nog een derde succesfactor is.

Mensen
Mensen maken strategisch denken en executieplanning succesvol. Tenminste, de juiste mensen. A-spelers. Medewerkers en klanten die voldoen aan de kernwaarden en resultaten realiseren. Waar het om draait is om met de goede mensen de goede dingen op de goede manier te doen. Dat is de kern voor een succesvol bedrijf. Hebben we nu alles? Of mist er nog een ingrediënt?

Urgentie
Urgentie is ‘dringende noodzaak’. Urgentie maakt actie tijdig. Dus op het goede moment. Het goede moment bepalen is lastig. Want verandering komt zelden in een ‘big bang’. De wereld verandert, daar zijn we het wel over eens. Maar veel veranderingen voltrekken zich sluipend. Beetje voor beetje. Denk maar eens aan winkelen via internet. Dat is niet succesvol van de ene op de andere dag. Maar verandert wel het landschap definitief. En onomkeerbaar. De kunst is dus om het goede moment te kiezen om je bedrijf aan te passen. En daarna voor het doorvoeren van verandering te kiezen. Focus speelt een belangrijke rol. Leiderschap ook. De komende weken wil ik urgentie verder uitwerken. Met praktische tips en tools. Want gebrek aan urgentie leidt tot middelmaat. En dat verdient onze wereld niet.

Ik mis urgentie. Het lijkt alsof we aan de crisis gewend zijn geraakt. Dat de crisis business as usual is. Kijk in de politiek. Kijk naar de banken. En kijk naar je eigen bedrijf. Maar de crisis is niet business as usual. Het is tijd voor business as unusal. Tijd om urgentie nú urgent te maken. Om urgentie tot standaard aspect van je bedrijfsvoering te maken. Dat is Agile Business.

Of praat ik alleen tegen mijzelf? 😉

ScaleUp Company