het belang van het kwartaalthema

Het kwartaalthema. Een belangrijke ingrediënt van scaling up. Soms horen we: “Pfff wat een gedoe om een goed kwartaalthema te bedenken en levend te maken”. De vraag: “Kunnen we het thema niet overslaan dit kwartaal?”. Goede vraag. Wat is het belang van het kwartaalthema?”

Het kwartaalthema is belangrijk omdat het medewerkers betrekt en verbindt met de belangrijkste prioriteit van het kwartaal. Een goed uitgewerkt en begeleid kwartaalthema genereert veel energie en betrokkenheid. Het kwartaalthema versterkt de kwartaalprioriteit. Maar waarom vult een uitgewerkt kwartaalthema de zorgvuldig gekozen slogan?

Veel kwartaalthema’s hebben mooie woorden. “Aim for the moon”, “Just do it”, “Bloeien om te bouwen”. Slimme slogans die iedereen op dezelfde pagina krijgen. Maar er mist iets. Wat?

Woorden spreken de linkerhelft van het brein aan. Het deel van het brein dat rationeel is. Waarbij het gaat om spraak, taal, tastbaar, logica, rekenen, analyse en kosten/baten. Dit deel van de hersenen is vaak goed ontwikkeld door onze opleiding. Om succesvol te ondernemen hebben we deze kwaliteiten ook nodig. Maar er is ook een rechterhelft van het brein. Met geheel andere kwaliteiten. Want dit intuïtieve deel van het brein spreek je aan met kleuren, symbolen, ritme, beelden, muziek, verbanden en beleving.

Een uitstekend thema speelt in op het verstand én het gevoel. Daarom maak je verschil als je een thema goed uitwerkt. Iemand verantwoordelijk maken voor het thema helpt daarbij. Een leuke rol die de thematrekker heet. Twee mooie voorbeelden staan in het artikel Maak het kwartaalthema collectief. Niet alleen in woorden, maar ook in beelden. Daarmee genereer je energie en enthousiasme en betrek je iedereen met de allerbelangrijkste prioriteit van het kwartaal. Daarmee vergroot je de kans aanzienlijk dat je de kwartaalprioriteit ook behaalt. Een goed kwartaalthema versnelt groei en maakt groeien leuk.

Heb jij een voorbeeld van een thema dat goed werkte? En wil je dat delen? Laat het ons weten!

ScaleUp Company