Héél véél vragen

heel veel vragen

Snelle en soms halve antwoorden. Hele antwoorden. Vanaf kinds af aan zijn we gedrild om antwoorden te hebben. Op school en op je werk word je beloond om je antwoord klaar te hebben. Maar onderzoek toont aan dat medewerkers en collega’s daardoor niet groeien. Het gaat niet om de juiste antwoorden, maar om de juiste vragen. Wil je het beste uit je mensen halen, dan stel je veel vragen. Hoe doe je dat?

Multipliers
Recent onderzoek laat zien waarom de ene leidinggevende twee keer zoveel uit z’n mensen haalt dan anderen. Deze leidinggevenden heten multipliers. Multipliers-auteur Liz Wiseman ontdekte dat intelligente nieuwsgierigheid de meest bepalende factor is of iemand Multiplier is. Of niet natuurlijk. Maar hoe breng je intelligente nieuwsgierigheid in de praktijk?

De kunst van vragen stellen
Intellectuele nieuwsgierigheid breng je in de praktijk door veel vragen te stellen. Heel veel vragen. Want het gaat niet om het hebben van de juiste antwoorden, maar het stellen van de juiste vragen. Er zijn verschillende soorten, met elk een andere functie. Vragen die de ander aan het denken zetten. In aflopende volgorde van kracht:

  • uitdagende vragen. Zij dagen vooronderstellingen uit. “Hoe zou jouw beslissing eruit zien als de concurrentie niet zo sterk zou zijn?”
  • ontdekkende vragen. Vragen waarop nog niemand een antwoord heeft. “Hoe zou het zijn als we het product inkopen in plaats van het zelf te maken?”
  • helpende vragen. Vragen die de ander helpen zien wat jij al ziet. “Welke lessen kunnen we leren van deze productintroductie?”
  • leidende vragen. Vragen die leiden naar een resultaat. “Wat is de volgende stap in dit proces?”
  • open vragen. Vragen die een idee of verklaring verder onderzoeken. “Hoe zou je dit proces kunnen verbeteren?”
  • gesloten vragen. Vragen die een duidelijk ‘ja’ of ‘nee’ geven. “Ben je volgende week beschikbaar?”

De kunst is om de verschillende soorten vragen af te wisselen. Maar wat gebeurt als je het extreem doorvoert?

Extreme Vragen Uitdaging
Kun je een heel gesprek doen van 30 minuten met alleen maar vragen? Dus geen meningen, oordelen, statements, grapjes — alleen vragen. Vorige week gingen we in Washington DC deze uitdaging aan. We stelden vragen, veel vragen. Over een onderwerp waarover we zelf gepassioneerd waren. Dus van alles van vonden. De opdracht was om de ander te vertellen wat wij vonden. En in 30 minuten naar een besluit of conclusie te werken. Maar… alléén met vragen. Héél véél vragen. Oef. Dat was moeilijk. Maar het lukte wonderwel. En weet je wat zo bijzonder was? De conversatie had een bijzondere diepgang. Rijk en informatief. Voor ons beiden.

Dus vraag eens een beetje meer. Hoe ga jij dat doen?

 

Foto: Flickr

ScaleUp Company