Hard werken

hard werken

JFK Airport, terminal 4. Net voor de douane lacht een blonde mevrouw je vanaf een reclameposter vriendelijk toe. Ze is op leeftijd, maar iets in haar blik maakt toch dat je even kijkt. De letters naast haar zeggen iets van: ‘It’s simple. If you are the boss, work harder than everyone else.’

Mooie tekst. Beetje belerend, dat wel. Maar het zet je inderdaad aan het denken, zeker wanneer je ook daadwerkelijk de baas bent. Ik wed dat ook voor u de boodschap aansluit bij onze collectieve, enigszins verwrongen Hollandse calvinistische achtergrond.

Als baas dien je inderdaad het goede voorbeeld te geven. Hoe kun je immers verwachten dat medewerkers zich helemaal geven als jij dat niet doet? Als chef open je ’s ochtends de deur en je doet hem ’s avonds weer op slot.

Het is evident dat je als baas inderdaad de aanjager van de organisatie bent. Volgens de wetten der groeidynamica laat vooral jouw drive het bedrijf groeien en bloeien. Maar pas op, hier gaat menigeen de fout in. Want je kunt een bedrijf slechts in de beginfase leiden op basis van hard werken.

Er zijn in Nederland honderdduizenden bedrijfjes waar de baas de meeste uren maakt. Die is als eerste aanwezig, als laatste weg en gaat op zaterdag ook nog zelf de facturen controleren en naar de Makro om koffie in te slaan. Groeien die bedrijven? Nee, ze zitten vast. Net zo vast als hun hardwerkende bazen.

Hard werken is een valkuil. Een excuus om vooral niet te werken aan je belangrijkste verplichting die je als baas of ondernemer hebt aan de organisatie. En dat is zelf groeien, oftewel: veranderen, taken afstoten, de bakens verzetten en je vooral met het bedrijf en toekomst bezighouden in plaats van met je vak.

Ik herken het heel duidelijk bij een van de hockeyvaders die ik op veel zaterdagen zie. Hij heeft een drukkerij en werkt zich een slag in de rondte. Onlangs heeft hij zich heel moedig losgemaakt van de operatie. Hij is nu uitsluitend met het bedrijf en de commercie bezig. Maar zijn veranderde positie brengt hem uit zijn comfortzone en geeft hem het idee minder productief te zijn. Zijn begrijpelijke, maar onterechte reactie is om zelf weer aan de machine te gaan staan en te gaan buffelen.

Doodzonde, maar ik snap de verleiding. Ik deelde mijn persoonlijke ervaringen met hem. Als hij inderdaad wil groeien, moet hij doorzetten in zijn nieuwe rol, hoe lastig dat ook is. Het alternatief is voor lief te nemen altijd klein te blijven. Hij was duidelijk: hij wilde groeien.

Ik voel mee met de worsteling van die hardwerkende ondernemers. Ik stuur wellicht een briefje naar de reclamemaker van die blonde mevrouw. Mijn verzoek zal zijn om voortaan een nieuwe advertentie op te hangen: ‘It’s simple. If you want to grow your business, change faster than everyone else.’ Succes gegarandeerd.

 

(Column Financieel Dagblad, 2012)

 

Foto: Flickr

ScaleUp Company